ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σήμερα το Digital Agenda Cyprus Summit 2022

Με τη θεματική ομπρέλα «The Crossroads» στοχεύει να ανοίξει τη συζήτηση για το πού οδεύουμε ως ανθρωπότητα, ως χώρα και ως κοινωνία

24news team

Πραγματοποιείται σήμερα Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου, το 5ο συνέδριο νέας εποχής, Digital Agenda Cyprus Summit, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, υπό τον θεματικό τίτλο «The Crossroads».

To Digital Agenda Cyprus Summit είναι το μεγάλο συνέδριο νέας εποχής που διοργανώνεται στην Κύπρο που στόχο έχει την καθιέρωση ενός περιφερειακού συνεδρίου τεχνολογίας στηρίζοντας την χώρα αλλά και την ευρύτερη περιοχή ως κόμβο ανταλλαγής ιδεών και λύσεων για το μέλλον της ανθρωπότητας. Προς τον σκοπό αυτό κορυφαίοι ομιλητές απ’ όλο τον κόσμο καταφτάνουν στην Κύπρο κάθε χρόνο την τρίτη βδομάδα του Οκτώβρη και παρουσιάζουν ένα εύρος θεματολογίας με επίκεντρο την τεχνολογία και την νέα γενιά.

Το 5ο Digital Agenda Cyprus Summit 2022, θα προσεγγίσει τα σύγχρονα ζητήματα της ανθρωπότητας, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Το τέλος της παγκοσμιότητας, η νέα υγεία στην καθημερινότητά μας, η ηλιακή ενέργεια, η αναζήτηση του τι πήγε λάθος στην Κύπρο, τα νέα εργασιακά ήθη της generation «Z», η ασφάλεια στο κινητό μας, ο νέος λαβύρινθος στην επικοινωνία και πώς θα βγούμε από αυτόν είναι μερικά από τα θέματα που θα ασχοληθεί το συνέδριο.

Δείτε το πρόγραμμα του Digital Agenda Cyprus Summit εδώ.

Ο Mr “i” στο Digital Agenda Cyprus Summit

Ο διεθνούς φήμης advertising creative director και συγγραφέας Ken Segall, είναι ο άνθρωπος πίσω από τo “i” στα προϊόντα της Apple και o δημιουργός της μνημειώδους εκστρατείας “Think Different”. Για 12 χρόνια στενός συνεργάτης του Steve Jobs, από την εποχή της “Next” ακολούθησε τον Steve Jobs στην επιστροφή του στην Apple και συνέβαλε καθοριστικά στη σημερινή ταυτότητα της μεγαλύτερης εταιρείας τεχνολογίας στον κόσμο.

Στις παρουσιάσεις του μιλά για τις σχέσεις συνεργασίας του με κολοσσούς τεχνολογίας, όπως οι Intel, Dell, IBM και BMW, παρουσιάζει και αναλύει τον αέναο πόλεμο μεταξύ πολυπλοκότητας και απλότητας στο design και την επικοινωνία. Τα βιβλία του “Insanely Simple: The obsession that drives Apple’s Success” και “Think Simple; How Smart leaders defeat complexity” είναι παγκόσμια best sellers.

Jeremy White - Θεωρείται κορυφαίος ομιλητής στους τομείς τεχνητής νοημοσύνης, κυβερνοασφάλειας, αυτοματοποίησης και του ‘Web 3’

Ο Jeremy, είναι senior innovation editor του φημισμένου περιοδικού τεχνολογίας Wired. Ως ειδικός στην ανάλυση και αξιολόγηση των νέων τεχνικών τάσεων, ο Jeremy, θεωρείται κορυφαίος ομιλητής στους τομείς τεχνητής νοημοσύνης, κυβερνοασφάλειας, αυτοματοποίησης και του ‘Web 3’.

Είναι σύμβουλος σε κορυφαία παγκόσμια brands στον βιομηχανικό σχεδιασμό και την εμπειρία χρήστη (UX). Ο Jeremy είναι τακτικός αναλυτής στο BBC και το Sky News, ενώ πριν το Wired υπήρξε αρχισυντάκτης θεμάτων τεχνολογίας στην Financial Times.

Marjan Van Aubel - Φιλοσοφία και σκοπός της είναι ο σχεδιασμός καλαίσθητων λύσεων, συνεχούς απορρόφησης ηλιακής ενέργειας στην καθημερινότητα των ανθρώπων

Η Marjan είναι επικεφαλής του Marjan Van Aubel Studio, πολυβραβευμένου γραφείου σχεδιασμού με μόνιμες συλλογές στο Moma New York, Victoria and Albert Museum London και αλλού. Έχει βραβευτεί για το έτος 2022 από το Wallpaper Llife Enchaser of the Year Award. Φιλοσοφία και σκοπός της είναι ο σχεδιασμός καλαίσθητων λύσεων, συνεχούς απορρόφησης ηλιακής ενέργειας στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Η Marjan, για την ανάπτυξη βιώσιμων καλαίσθητων λύσεων ενέργειας, συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες όπως η Cos, Timberland, Swarovski και άλλες.

Margrethe Verstager - Εκτελεστική αντιπρόεδρος της Κομισιόν, υπεύθυνη για την ψηφιακή εποχή και τον ανταγωνισμό

Η κα Verstager, προέρχεται από τη Δανία και θεωρείται μια εκ των πιο ισχυρών προσωπικοτήτων της κομισιόν, με δράσεις που την έκαναν παγκοσμίως γνωστή όσον αφορά διώξεις εναντίον των τεχνολογικών κολοσσών Google, Apple, Facebook για αντιμονοπωλιακές συμπεριφορές. Η εκτελεστική αντιπρόεδρος προσφωνεί τακτικά τα κορυφαία συνέδρια τεχνολογίας στον κόσμο.

Mariya Gabriel - Επίτροπος καινοτομίας της ΕΕ

Η κα Gabriel με γαλλικές σπουδές στο Μπορντώ, έχει καταγωγή από τη Βουλγαρία και έχει την ευθύνη στους τομείς καινοτομίας, έρευνας, κουλτούρας, εκπαίδευσης και νεολαίας.

Προεδρικοί Υποψήφιοι - Ποιος είναι αναλογικός και ποιος ψηφιακός;

Οι υποψήφιοι πρόεδροι της Δημοκρατίας συζητούν επι της ουσίας για το μέλλον της χώρας και των επόμενων γενεών στο Digital Agenda Cyprus Summit.

• Ποιο είναι το πρόγραμμά τους για την Κύπρο στην ψηφιακή εποχή; Οι αλλαγές στην κατεύθυνση της παιδείας μας, η προσπάθεια για προσέλευση εταιρειών τεχνολογίας, οι αναγκαίες επενδύσεις σε υποδομές, η ηλιακή ενέργεια ως χαμένη ευκαιρία ή ως προοπτική;

• Αβέρωφ Νεοφύτου, Αντρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης, συζητούν ελεύθερα για την εξέλιξη της Κύπρου σε ένα σύγχρονο κράτος που θα πρωτοπορεί και δεν θα τρέχει ουραγός.

Δείτε εδώ όλους τους ομιλητές του Digital Agenda Cyprus Summit

Digital Agenda Cyprus Summit 2021

Στις 19 και 20 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας το 4ο Digital Agenda Cyprus Summit με τη συμμετοχή 36 συνολικά ομιλητών και προσωπικοτήτων απ’ όλο τον κόσμο. Οι θεματικές που κάλυψε το συνέδριο συμπεριλάμβαναν την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων στη δημοκρατία, την κλιματική αλλαγή, το μέλλον της εργασίας, την «Πράσινη Συμφωνία» και το σχέδιο ανάκαμψης, το νέο Μουσείο της Λευκωσίας, τη φιλοσοφία σχεδιασμού της νέας Πλατείας Ελευθερίας, τη διαφήμιση μετά την πανδημία, την αλλαγή των καταναλωτικών συνθηκών και το μέλλον της ψηφιακής διπλωματίας.

Το Digital Agenda Cyprus Summit γίνεται πραγματικότητα χάρη στην υποστήριξη της Cytas και της νέας ψηφιακής πλατφόρμας Jinius από την Τράπεζα Κύπρου.

Supporter:Τech Island, Delloite, ΒΜW – Όμιλος Πηλακούτα , LLPO LAW FIRM
Official Carrier: Aegean

Υποστηρίζουν: University Of Nicosia, European University Cyprus, Frederick University, Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, LIBERTEX, Bet On Alfa, Κέντρο Αριστείας CYENS

Μedia Sponsor: Η Kαθημερινή

Για περισσότερες πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων στο www.digitalagendacy.com/

Ακολουθήστε το Digital Agenda Cyprus Summit

Facebook

Instagram 

#digitalagendacy 

 

Tech: Τελευταία Ενημέρωση