ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Shazam: Μία επιχείρηση που άλλαξε τα δεδομένα σε μια αγορά που κατέρρεε

Η μουσική υπηρεσία ήταν πολύ μπροστά από την εποχή της όταν ξεκίνησε το 1999.

must.com.cy

Με αφορμή το Digital Agenda Cyprus Summit το οποίο θα διεξαχθεί στις 17 Οκτωβρίου 2023 και γίνεται πραγματικότητα χάρη στην υποστήριξη της Cyta και της Τράπεζας Κύπρου, που θα φιλοξενήσει τον Dhiraj Mukherjee, συνιδρυτή του Shazam, θα κάνουμε μία αναδρομή στο παρελθόν βλέποντας πως δημιουργήθηκε μία τόσο επιτυχημένη επιχείρηση.

Η ιστορία του Shazam στην ούσια είναι μια ιστορία καθαρής καινοτομίας, προνοητικότητας και φιλίας. Το 1999, ο Chris Barton ονειρεύτηκε μια φαινομενικά αδύνατη λύση για την αναγνώριση της μουσικής περιβάλλοντος και δημιούργησε την ομάδα - συμπεριλαμβανομένου του φίλου Dhiraj Mukherjee, του συμμαθητή Philip Inghelbrecht και του μηχανικού Avery Wang - για να το κάνει πραγματικότητα. Το Shazam έχει πλέον πάνω από 500 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο και έχει επεκτείνει τις υπηρεσίες του σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της τηλεόρασης και της κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Dhiraj, συνιδρυτής της Shazam Entertainment, της πρώτης στον κόσμο υπηρεσίας αναγνώρισης μουσικής που βασίζεται σε κινητά τηλέφωνα. Γνωρίζει καλύτερα από τους περισσότερους ότι δεν είναι πάντα χρήσιμο να είσαι μπροστά από την εποχή σου και μάλιστα είχε δηλώσει πως, «Οι άνθρωποι λένε ακόμη και τώρα, "Ω, είναι μια υπέροχη ιδέα." Ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του. Στο τέλος, αυτό δεν ήταν απαραίτητα πλεονέκτημα για μένα. Το να είσαι μπροστά από την αγορά έχει επίσης συνέπειες».

Διαβάστε την συνέχεια στο must

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Tech: Τελευταία Ενημέρωση