ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να προστατεύσεις την οθόνη του smartphone σου;

Τα προστατευτικά οθόνης είναι κομμένα για να ταιριάζουν ειδικά σε κάθε μοντέλο κινητού

Κανείς δεν θέλει να δει την οθόνη του κινητού ραγισμένη, ειδικά αν έχει ξοδέψει τη μισή περιουσία του για να αγοράσει ένα νέο smartphone. Ενα προστατευτικό οθόνης είναι η καλύτερη επένδυση για το κινητό σας που σίγουρα δεν θα το κάνει άθραυστο αλλά θα προσθέσει ένα επιπλέον στρώμα στην οθόνη του τηλεφώνου σας.

Η αντικατάσταση, άλλωστε, της οθόνης του κινητού είναι δαπανηρή και σε ορισμένα τηλέφωνα μάλιστα ίσως αξίζει να αγοράσετε ένα καινούργιο τηλέφωνο.

Για το σκοπό αυτό αξίζει να ξοδέψετε κάποιο ποσό για την προστασία της οθόνης του κινητού σας από γρατσουνιές ή εξωτερικά χτυπήματα.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ψάξετε είναι το προστατευτικό εκείνο που ταιριάζει στο smartphone σας. Τα προστατευτικά οθόνης είναι κομμένα για να ταιριάζουν ειδικά σε κάθε μοντέλο κινητού.

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι προστατευτικών οθόνης:

Τζαμάκι (Tempered glass): Προσφέρει προστασία από κρούσεις καθώς και γρατζουνιές. Το tempered glass εφαρμόζει αρμονικά πάνω στην οθόνη του κινητού και είναι απόλυτα ανθεκτικό. Ουσιαστικά είναι ένα ψημένο γυαλί. Θερμαίνεται σε υψηλή θερμοκρασία και ψύχεται απότομα, αυξάνοντας τη σκληρότητα του υλικού

Είναι ένα καθαρό και λείο διαφανές γυαλί με καταπληκτική ευκρίνεια για να αναδεικνύει τα χρώματα της οθόνης και ανάλογα με το τζαμάκι οθόνης που θα διαλέξεις, προστατεύει διπλά το κινητό σας.

Καθαρίζονται εύκολα. Με ένα καθαρό πανί φεύγουν οι δαχτυλιές και όλες οι βρομιές, ακόμα και οι λαδιές, με πολύ λιγότερο τρίψιμο σε σχέση τόσο με την κανονική οθόνη όσο και φυσικά με το πλαστικό προστατευτικό.

Προστατευτικό Τζάμι Full Face: Είναι το ίδιο με το Tempered Glass με μαύρο περίγραμμα στο πλαίσιο για να καλύπτει και το κυρτό μέρος της οθόνης. Το μαύρο περίγραμμα συμπίπτει με το περίγραμμα που έχει η οθόνη της συσκευής περιμετρικά, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας μήπως μας κρύψει μέρος της εικόνας. Παρέχουν πολύ καλή προστασία αλλά, είναι σχετικά ευπαθή στα σπασίματα. Γενικά παρέχουν υψηλό βαθμό προστασίας και εξαιρετικό οπτικό αποτέλεσμα.

Μεμβράνη Προστασίας: Πρόκειται για ένα μαλακό, λεπτό και εύκαμπτο φιλμ που παρέχει χαμηλού βαθμού προστασία. Είναι ιδανικό για κυρτές οθόνες καθώς μπορεί να καμφθεί και να καλύψει πλήρως την οθόνη της συσκευής.

Οι μεμβράνες μπορεί να μην έχουν τη σκληρότητα των tempered glass και να σημαδεύονται σχετικά εύκολα, αλλά έχουν το καλό ότι δε σπάνε και διατηρούνται πολύ περισσότερο χρόνο πάνω στην οθόνη.

Και μην ξεχνάτε πως για μεγαλύτερη προστασία του κινητού σας μπορείτε να αγοράσετε και θήκη, η οποία θα προστατεύσει το κινητό σας ενώ θα δώσει ένα νέο στιλ και χαρακτήρα στην εμφάνιση του.

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Tech: Τελευταία Ενημέρωση