ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Μασκ απειλεί με μήνυση τον Ζούκερμπεργκ γιατί αντέγραψε το Twitter

«Εκλεψαν εμπορικά μυστικά»

Με μήνυση απείλησε το Twitter του Έλον Μασκ τη Meta λίγες ώρες αφότου λάνσαρε τη νέα εφαρμογή Threads, που κατέγραψε δεκάδες εκατομμύρια εγγραφές και ελπίζει να πάρει τα ηνία από την πλατφόρμα του πλουσιότερου ανθρώπου του πλανήτη εκμεταλλευόμενη τα δισεκατομμύρια χρηστών του Instagram.

Σε επιστολή του προς τον CEO της μητρικής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Semafor, ο δικηγόρος του Μασκ και νομικός σύμβουλος του Twitter, Άλεξ Σπίρο κατηγόρησε τη Meta ότι χρησιμοποιεί «εμπορικά μυστικά» του Twitter και «άλλη πνευματική ιδιοκτησία» για να δώσει ώθηση στο Threads.

«Το Twitter σκοπεύει να επιβάλει με αυστηρότητα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του και απαιτεί από τη Meta να λάβει άμεσα μέτρα για να σταματήσει να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε εμπορικά μυστικά του Twitter ή άλλες άκρως εμπιστευτικές πληροφορίες», τόνισε ο Σπίρο στην επιστολή.

Και κατηγόρησε τη Meta ότι προσέλαβε δεκάδες πρώην υπαλλήλους του Twitter, οι οποίοι «είχαν και συνεχίζουν να έχουν πρόσβαση στα εμπορικά μυστικά του Twitter και σε άλλες άκρως εμπιστευτικές πληροφορίες».

Μετά την εξαγορά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης από τον Μασκ, το Twitter είδε τον ανταγωνισμό να αυξάνεται, μεταξύ άλλων από τα Mastodon και Bluesky. Η διεπαφή χρήστη του Threads, ωστόσο, έχει μια εντυπωσιακή ομοιότητα με την πλατφόρμα microblogging, αν και δεν υποστηρίζει αναζητήσεις με λέξεις-κλειδιά ή αποστολή άμεσων μηνυμάτων.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

Tech: Τελευταία Ενημέρωση