ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο απόλυτος οδηγός για το Samsung Galaxy S23

Χαρακτηριστικά και λεπτομέρειες που διαφορετικά δεν θα μπορούσατε να βρείτε ποτέ

Το Samsung Galaxy S23 και το Galaxy S23 Plus είναι οι πιο πρόσφατες ναυαρχίδες της σειράς S της νοτιοκορεάτικης εταιρείας. Οι συσκευές συνδυάζουν βελτιωμένο υλικό, μαζί με τις πιο πρόσφατες βελτιώσεις του λογισμικού OneUI.

Μπορεί το OneUI από μόνο του είναι αρκετά διαισθητικό, εξακολουθεί να περιέχει έναν τόνο κρυφών λειτουργιών, επομένως, εάν έχετε κάνει μια παραγγελία για ένα smartphone S23, θα πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε αυτές τις συμβουλές και κόλπα του Samsung Galaxy S23.

Είτε προσαρμόζετε το τηλέφωνό σας, είτε είστε πιο παραγωγικοί είτε απλώς καταναλώνετε καλύτερα περιεχόμενο – αυτές οι συμβουλές, τα κόλπα και οι κρυφές λειτουργίες του Samsung Galaxy S23 θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο το πιο πρόσφατο smartphone σας.

Προσαρμόστε το πλευρικό πλήκτρο

Από προεπιλογή, κρατώντας πατημένο το πλευρικό πλήκτρο ενεργοποιείται το Bixby, το οποίο είναι εξαιρετικό, υπό την προϋπόθεση ότι είστε θαυμαστές του εικονικού βοηθού. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να προτιμούν να έχουν το καλό μενού απενεργοποίησης όταν πατούν παρατεταμένα το πλευρικό πλήκτρο. Ευτυχώς, μπορείτε να προσαρμόσετε αβίαστα την ενέργεια του πλευρικού κλειδιού στη συσκευή σας Galaxy S23.

Για να το κάνετε αυτό, απλώς μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις από τις εφαρμογές ή σύρετε προς τα κάτω τις ειδοποιήσεις και πατήστε το σχετικό εικονίδιο με το γρανάζι.

Εδώ, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Σύνθετες λειτουργίες και, στη συνέχεια, πατήστε στο μήνυμα προτροπής που γράφει «Πλαϊνό κλειδί». Μόλις μπείτε μέσα, μπορείτε να προσαρμόσετε τη λειτουργία πατήματος και κρατήστε πατημένο είτε για να ενεργοποιήσετε το Bixby είτε να ανοίξετε το μενού λειτουργίας.

Επιπλέον, μπορείτε ακόμη και να χρησιμοποιήσετε το Πλαϊνό Κλειδί για να εκκινήσετε γρήγορα την κάμερα ή να ανοίξετε οποιαδήποτε συγκεκριμένη εφαρμογή. Απλώς πατήστε Άνοιγμα εφαρμογής και, στη συνέχεια, επιλέξτε την εφαρμογή που θέλετε να εκκινήσετε από το επόμενο μενού.

Αλλάξτε τις λειτουργίες

Η σειρά Samsung Galaxy S23 έρχεται με μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται Modes and Routines. Αυτό ουσιαστικά σάς βοηθά να αυτοματοποιείτε εργασίες στο smartphone σας αντί να χρειάζεται να τις εκτελείτε χειροκίνητα.

Για παράδειγμα, η μετάβαση στη λειτουργία προπόνησης μπορεί να αναβάλει τις ειδοποιήσεις και να ξεκινήσει αυτόματα την αναπαραγωγή μουσικής. Εναλλακτικά, εάν πηγαίνετε για ύπνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ρουτίνα ύπνου για να μειώσετε αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης, να θέσετε το τηλέφωνό σας σε λειτουργία DND και να ενεργοποιήσετε το ξυπνητήρι για το επόμενο πρωί. Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι ενώ οι λειτουργίες είναι ενεργοποιημένες χειροκίνητα, οι Ρουτίνες θα ενεργοποιούνται αυτόματα όταν πληρούνται οι καθορισμένες συνθήκες.

Για να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Λειτουργίες και Ρουτίνες > Λειτουργίες.

Προσαρμόστε τα χρώματα

Ένα από τα καλύτερα κόλπα του Samsung Galaxy S23 είναι ότι μπορείτε να προσαρμόσετε τις χρωματικές πινελιές της συσκευής σας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Για παράδειγμα, με βάση την ταπετσαρία σας, μπορείτε να επιλέξετε την προτεινόμενη χρωματική παλέτα που θα εφαρμοστεί στη συνέχεια σε ένα θέμα σε όλο το σύστημα. Με άλλα λόγια, η διεπαφή χρήστη του συστήματος, τα εικονίδια και οι προεπιλεγμένες εφαρμογές της Samsung θα αντικατοπτρίζουν όλα την παλέτα χρωμάτων.

Για να το κάνετε αυτό, πατήστε παρατεταμένα σε ένα κενό χώρο στην αρχική οθόνη σας. Τώρα, στις επιλογές που ακολουθούν, πατήστε Ταπετσαρία και στυλ.

Πατήστε στην Παλέτα χρωμάτων και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στην Παλέτα χρωμάτων.

Ενεργοποιήστε τη σκοτεινή λειτουργία

Η σειρά Samsung Galaxy S23 υποστηρίζεται αναμφισβήτητα από τις καλύτερες οθόνες σε οποιαδήποτε κινητή συσκευή. Επιπλέον, βλέποντας πώς τα τηλέφωνα αποστέλλονται με πάνελ AMOLED, θα πρέπει να αξιοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στις συσκευές.

Εκτός από την προτίμηση στυλ, η χρήση σκοτεινής λειτουργίας σε ένα πάνελ AMOLED έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ως αποτέλεσμα, ένα από τα καλύτερα κόλπα του Samsung Galaxy S23 είναι να μάθετε πώς να ενεργοποιείτε και να προγραμματίζετε τη σκοτεινή λειτουργία στη συσκευή σας.

Για να ενεργοποιήσετε τη Dark Mode, απλώς σύρετε προς τα κάτω τις ειδοποιήσεις για να ανοίξετε τη σελίδα γρήγορων ρυθμίσεων. Τώρα σύρετε προς τα αριστερά για να εμφανιστεί η δεύτερη σελίδα και πατήστε στο Dark Mode.

Μπορείτε ακόμη και να προγραμματίσετε τη σκοτεινή λειτουργία εάν το επιθυμείτε. Απλώς πατήστε στις ρυθμίσεις Dark mode και, στη συνέχεια, ενεργοποιήστε την εναλλαγή δίπλα στην επιλογή Ενεργοποίηση όπως έχει προγραμματιστεί.

Από προεπιλογή, η σκοτεινή λειτουργία θα ενεργοποιηθεί αυτόματα από τη δύση έως την ανατολή του ηλίου.

Προσθέστε έξυπνα γραφικά στοιχεία

Μια άλλη ενδιαφέρουσα συμβουλή του Galaxy S23 είναι η δυνατότητα δημιουργίας Smart Widgets. Αυτά τα γραφικά στοιχεία είναι επίσης στοιβάσιμα και πλήρως προσαρμόσιμα.

Για να προσθέσετε Έξυπνα γραφικά στοιχεία στην αρχική οθόνη σας, πατήστε παρατεταμένα σε έναν κενό χώρο στην αρχική οθόνη σας και πατήστε Γραφικά στοιχεία.

Από εδώ, επιλέξτε το πρώτο widget που θέλετε να προσθέσετε στην αρχική σας οθόνη. Απλώς πατήστε παρατεταμένα το γραφικό στοιχείο της επιλογής σας και σύρετέ το στην αρχική οθόνη. Μπορείτε να το τοποθετήσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Γραφικά στοιχεία στην οθόνη κλειδώματος

Μιλώντας για widget, δεν είναι μόνο η αρχική οθόνη που υποστηρίζει widget. Ένα υποτιμημένο χαρακτηριστικό του Samsung Galaxy S23 είναι ότι μπορείτε να προσθέσετε widget και στην οθόνη κλειδώματος.

Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Οθόνη κλειδώματος και, στη συνέχεια, πατήστε Γραφικά στοιχεία.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την εναλλαγή δίπλα στα γραφικά στοιχεία που θέλετε να βλέπετε στην οθόνη κλειδώματος.

Προσαρμόστε την οθόνη always on

Tο Samsung Galaxy S23 διαθέτει μια αξιοσημείωτη οθόνη Always On. Το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε πραγματικά να προσαρμόσετε το ίδιο σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Απλώς μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Οθόνη κλειδώματος και, στη συνέχεια, πατήστε στο Always On Display.

Τώρα μπορείτε να προσαρμόσετε τον τρόπο ενεργοποίησης της «πάντα ενεργοποιημένης οθόνης». Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να εμφανίζονται πληροφορίες αναπαραγωγής μουσικής ή όχι.

Επιπλέον, μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τη γραμματοσειρά, το χρώμα και το στυλ του ρολογιού. Απλώς πατήστε στο Στυλ ρολογιού και αλλάξτε την εμφάνιση του ρολογιού σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Ενεργοποιήστε το Dolby atmos

Το Samsung Galaxy S23 διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία που έχουν ρυθμιστεί από τον γίγαντα ήχου AKG. Επιπλέον, το τηλέφωνο έρχεται επίσης με υποστήριξη Dolby Atmos.

Δυστυχώς, αυτή η δυνατότητα είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή. Ωστόσο, μπορείτε εύκολα να ενεργοποιήσετε το Dolby Atmos στο smartphone Samsung Galaxy S23 χρησιμοποιώντας το παρακάτω κόλπο.

Για να το πείτε, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ήχοι και δόνηση > Ποιότητα ήχου και εφέ. Εδώ, ενεργοποιήστε τις εναλλαγές δίπλα στα Dolby Atmos και Dolby Atmos για gaming.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Tech: Τελευταία Ενημέρωση