ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κινδυνεύουν τα προσωπικά μας δεδομένα από τις Smart TV;

Όπως κάθε συσκευή που συνδέεται τακτικά στο Διαδίκτυο έτσι και οι smart TV μπορούν να συλλέγουν πολλά ιδιωτικά δεδομένα

Οι έξυπνες τηλεοράσεις προσφέρουν πολλές ευχάριστες λειτουργίες, όπως πρόσβαση στο διαδίκτυο, εφαρμογές αλλά και ενσωματωμένες κάμερες και μικρόφωνα.

Εχουν την δυνατότητα να γνωρίζουν και να συλλέγουν πολλές πληροφορίες για εσάς και μάλιστα μπορούν να το κάνουν με τη δική σας συναίνεση.

Όπως κάθε συσκευή που συνδέεται τακτικά στο Διαδίκτυο έτσι και οι Smart TV μπορούν να συλλέγουν πολλά ιδιωτικά δεδομένα, γεγονός που εγείρει ανησυχίες για το απόρρητο και την ασφάλεια τους.

Σε αντίθεση με άλλες συσκευές, οι Smart TV δεν μπορούν να εξοπλιστούν με το πιο πρόσφατο λογισμικό ασφαλείας (Antivirus) όπως για παράδειγμα οι υπολογιστές και αυτό τις καθιστά ακόμη πιο ευάλωτες στους χάκερ.

Η πιθανότητα κάποιος να σας παρακολουθεί ή να σας ακούει είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι σε μια παραδοσιακή τηλεόραση.

Οι χάκερ μπορούν να έχουν πρόσβαση στην κάμερα και το μικρόφωνο της έξυπνης τηλεόρασης σας μέσω κακόβουλου λογισμικού εάν αυτή είναι συνδεδεμένη στο Wi-Fi. Οπως κάθε έξυπνη συσκευή έτσι και οι Smart TV χρησιμοποιούν πολλούς ιχνηλάτες.

Πλατφόρμες όπως το Netfilx ή το HBO GO συλλέγουν τα δεδομένα σας και παρακολουθούν τη συμπεριφορά ροής σας για να εξατομικεύσουν την εμπειρία σας στις πλατφόρμες.

Στην περίπτωση δε που χρησιμοποιείται τη Smart TV σας για περιήγηση στο web, αυτή μπορεί να μολυνθεί από διάφορους ιούς. Μόλις μολυνθεί η τηλεόρασή σας όλο το ιστορικό περιήγησης, οι κωδικοί πρόσβασης και άλλα προσωπικά δεδομένα γίνονται προσβάσιμα στους χάκερ.

Αν και καμία τεχνολογία δεν είναι αδιαπέραστη, η λήψη προληπτικών μέτρων θα συμβάλει σημαντικά στη διασφάλιση της ασφάλειας της Smart TV σας και άλλων έξυπνων συσκευών.

Προκειμένου να προστατεύσετε την τηλεόρασή σας καθώς και τυχόν εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες σε αυτή χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης.

Φροντίστε επίσης να ενημερώνετε το λογισμικό της τηλεόρασής σας όποτε είναι διαθέσιμη μια νέα έκδοση.

Στην περίπτωση που μια εφαρμογή ζητά πρόσβαση στα δεδομένα, την κάμερα ή το μικρόφωνό σας που δεν είναι απαραίτητα για τη λειτουργία της μην τα παραχωρήσετε ποτέ.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Tech: Τελευταία Ενημέρωση