ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Jack Dorsey: Έχασε 526 εκατ. δολάρια από την περιουσία του

Ποιος ο λόγος

Ο Jack Dorsey φέρεται να έχασε ένα σημαντικό κομμάτι της καθαρής περιουσίας του μετά την τελευταία έκθεση της Hindenburg, ενώ η μετοχή της εταιρείας του διολισθαίνει.

Η περιουσία του Dorsey έγινε μικρότερη κατά 526 εκατομμύρια δολάρια την Πέμπτη, στην χειρότερη μείωση κατά τη διάρκεια ενός 24ωρου από τον Μάιο. Τώρα η περιουσία του υπολογίζεται 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια μετά από υποχώρηση 11%, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Η Hindenburg δημοσίευσε μια έκθεση την Πέμπτη, υποστηρίζοντας ότι η Block έκανε τα στραβά στα μάτια σε εγκληματικές δραστηριότητες, λειτουργώντας με χαλαρούς ελέγχους. H Block, η οποία μέχρι το 2021 ονομαζόταν Square, αποτελεί πλατφόρμα πληρωμών, η οποία απευθύνεται σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Μεταξύ άλλων, τους επιτρέπει να δέχονται πληρωμές με πιστωτικές κάρτες και να χρησιμοποιούν υπολογιστές, smartphone ή tablet ως μητρώα πληρωμών POS.

«Η διετής μας έρευνά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Block συστηματικά εκμεταλλεύεται τις δημογραφικές ομάδες (πελάτες), τις οποίες ισχυρίζεται ότι βοηθάει» αναφέρεται στην σχετική έκθεση, ενώ το Cash App της εξυπηρετούσε πελάτες «χωρίς τραπεζικούς λογαριασμούς», οι οποίοι εμπλέκονταν σε εγκληματική ή παράνομη δραστηριότητα. Παράλληλα, οι κανόνες συμμόρφωσης στο Cash App ήταν ανεπαρκείς.

Πηγή: techblog

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Tech: Τελευταία Ενημέρωση