ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η πρώτη παρουσιάστρια από τεχνητή νοημοσύνη είναι γεγονός

Ξανθιά με γαλάζια μάτια που «εκπροσωπεί τους πάντες»

Μπορεί να μοιάζει ως σενάριο βγαλμένο από ταινία, όμως μέσω της τεχνητής νοημοσύνης δημιουργήθηκε η πρώτη εικονική παρουσιάστρια και μάλιστα έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνιση της.

Πρόκειται για τη «Φέντχα», που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «Ασημίνα» και εμφανίστηκε το Σάββατο στον λογαριασμό του Kuwait News στο Twitter, στο πλαίσιο ενός δοκιμαστικού προγράμματος. «Είμαι η Φέντχα, η πρώτη παρουσιάστρια στο Κουβέιτ που εργάζεται με τεχνητή νοημοσύνη στο Kuwait News. Ποιο είδος ειδήσεων προτιμάτε; Ας ακούσουμε τις απόψεις σας», λέει μια γυναικεία φωνή, μιλώντας στα κλασικά αραβικά.

Ο ιστότοπος συνδέεται με την Kuwait Times, την πρώτη αγγλόφωνη εφημερίδα του Κόλπου, που κυκλοφορεί από το 1961. Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής αρχισυντάκτης της, ο Αμπντάλα Μποφτάιν, στόχος είναι να δοκιμαστούν οι δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και να προταθεί «νέο και καινοτόμο περιεχόμενο» στους αναγνώστες. Στο μέλλον η παρουσιάστρια μπορεί να αποκτήσει «κουβεϊτιανή» προφορά και να παρουσιάζει ένα ενημερωτικό δελτίο στον λογαριασμό της Kuwait News στο Twitter, τον οποίο ακολουθούν 1,2 εκατ. συνδρομητές.

«Το όνομα Φέντχα είναι ένα παλιό, δημοφιλές όνομα στο Κουβέιτ που παραπέμπει στο ασήμι, το μέταλλο. Φανταζόμαστε πάντα τα ρομπότ ως μεταλλικά και ασημένια, κι έτσι συνδυάσαμε το όνομα», είπε ο Μποφτάιν.

Όσο για την εμφάνιση της παρουσιάστριας, που είναι ξανθιά, με γαλάζια μάτια, αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία του πληθυσμού της χώρας. «Η Φέντχα εκπροσωπεί τους πάντες», διαβεβαίωσε.

Το βίντεο των 13 δευτερολέπτων με το οποίο παρουσιάστηκε στον κόσμο η Φέντχα προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως από δημοσιογράφους. «Οι δουλειές μας κινδυνεύουν. Η Φέντχα και οι συνάδελφοί της θα μας αντικαταστήσουν στο προσεχές μέλλον;» διερωτήθηκε ένας από αυτούς.

Πηγή: newsbeast 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Tech: Τελευταία Ενημέρωση