ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Google: Θα διαγράφει τους ανενεργούς λογαριασμούς

Τι πρέπει να κάνετε

Η Google ανακοίνωσε ότι ενημερώνει την πολιτική ανενεργών λογαριασμών της, με τους Λογαριασμούς Google που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για τουλάχιστον δύο χρόνια να διαγράφονται.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι λογαριασμοί που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για μεγάλες χρονικές περιόδους είναι πιο πιθανό να παραβιαστούν λόγω της χρήσης παλαιότερων, λιγότερο ασφαλών κωδικών πρόσβασης αλλά και λόγω της έλλειψης ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων.

Στο εξής, εάν ένας Λογαριασμός Google δεν έχει χρησιμοποιηθεί ή δεν έχει συνδεθεί για τουλάχιστον δύο χρόνια, η Google μπορεί να διαγράψει τον λογαριασμό και το περιεχόμενό του. Προσοχή γιατί αυτό περιλαμβάνει περιεχόμενο από το Gmail, τα Έγγραφα Google, το Google Drive, το Google Meet, το Ημερολόγιο, το YouTube και τις Φωτογραφίες Google.

Η πολιτική ισχύει για προσωπικούς Λογαριασμούς Google και όχι για αυτούς που δημιουργήθηκαν για επιχειρήσεις και σχολεία. Η διαγραφή αυτών των ανενεργών λογαριασμών θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2023, αλλά η Google σχεδιάζει να παράσχει πολλές ειδοποιήσεις προτού αρχίσει τη διαδικασία.

Οι λογαριασμοί που δημιουργήθηκαν και δεν χρησιμοποιήθηκαν έκτοτε θα είναι οι πρώτοι που θα αποκλειστούν, με την Google να στέλνει πολλαπλές ειδοποιήσεις τόσο στη διεύθυνση email του λογαριασμού όσο και στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης, εάν έχει δοθεί.

Προκειμένου να διατηρήσετε έναν Λογαριασμό Google ενεργό, η Google συνιστά τη σύνδεση τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο χρόνια και οποιοσδήποτε έχει συνδεθεί πρόσφατα σε λογαριασμό ή υπηρεσία Google έχει έναν λογαριασμό που θεωρείται ενεργός και δεν θα διαγραφεί.

Η δραστηριότητα περιλαμβάνει την ανάγνωση ή την αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη χρήση του Google Drive, την παρακολούθηση ενός βίντεο YouTube, τη λήψη μιας εφαρμογής Google Play, τη χρήση της Αναζήτησης Google, την ενεργή συνδρομή μέσω ενός Λογαριασμού Google ή τη χρήση Σύνδεση με Google.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Tech: Τελευταία Ενημέρωση