ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γιατί ένα ποντίκι θα βολεύει πάντα περισσότερο από ένα touchpad

Υπάρχει πράγματι διαφορά ανάμεσα στο ποντίκι και το touchpad;

Καλώς ή κακώς, οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μάθει να εργαζόμαστε από οπουδήποτε, από το σπίτι, το καφέ της γειτονιάς μας, ή ακόμα και εν κινήσει, εάν το απαιτούν οι συνθήκες. Αυτή η ευελιξία όμως, εκτός από σχετική ελευθερία και αυτονομία, παρουσιάζει και μια σειρά από προκλήσεις. Ενώ μπορεί να είναι λυτρωτική, χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό (όπως ακουστικά ή όπως θα δούμε το ποντίκι), αυτή η νέα ελευθερία μπορεί να παρεμποδίσει την παραγωγικότητα και ακόμη και να το αίσθημα ευεξίας όσο δουλεύουμε.

Ένας δυνατός φορητός υπολογιστής είναι ζωτικής σημασίας για τους περισσότερους εργαζόμενους που δουλεύουν από… μακριά. Όταν δουλεύουμε από το γραφείο μας, είτε στην δουλειά είτε στο σπίτι (εφόσον υπάρχει σταθερός υπολογιστής) βασιζόμαστε φυσικά, στο ποντίκι, το πολύτιμο αξεσουάρ που κάνει -πράγματι- κάθε επιλογή μας πιο εύκολη, πιο γρήγορη και πιο αποδοτική.

Ωστόσο, όταν καλούμαστε να δουλέψουμε από μακριά, οι περισσότεροι βασίζονται στην χρήση του touchpad που βρίσκεται στο laptop. Όμως, μετά τις πρώτες ώρες χρήσης του τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν, καθώς η άνεση μας μειώνεται και ως εκ τούτου η παραγωγικότητά μας μπορεί να «πέσει».

Η λύση; Να αξιοποιήσουμε την ευκολία του laptop με την άνεση που προσφέρει το ποντίκι, το οποίο μπορούμε να συνδέσουμε (είτε με καλώδιο είτε με bluetooth) στον φορητό μας υπολογιστή.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα από το Εργαστήριο εργονομίας Logi, η χρήση εξωτερικού ποντικιού φαίνεται πως μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την απόδοση και την ευημερία μας.

Γιατί το ποντίκι κερδίζει τη μάχη

Η ομάδα των ερευνητών κατέληξε στα εξής συμπεράσματα:

50% περισσότερη παραγωγικότητα.
30% υψηλότερη ταχύτητα.

Για να διαπιστώσουν πόσο γρήγορα και με πόση ακρίβεια μπορούσαν οι συμμετέχοντες να δουλέψουν με ένα ποντίκι, οι ερευνητές μέτρησαν τη «μεταφορά», την ποσότητα δηλαδή δεδομένων που μεταφέρθηκαν από το ένα σημείο στο άλλο σε συγκεκριμένο χρόνο.

Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι όταν χρησιμοποιήσουν το ποντίκι σε σχέση με ένα touchpad, οι χρήστες ήταν κατά 50% πιο παραγωγικοί.

Ταυτόχρονα η χρήση του touchpad στο laptop δεν επιτρέπει την εργασία με εργονομία και ελευθερία κινήσεων. Όταν οι συμμετέχοντες εργάζονταν με το touchpad, οι μελέτες κατέγραψαν μια αύξηση της τάξεως του 45% στη μυϊκή δραστηριότητα του αυχένα και του ώμου, συγκριτικά με τις περιπτώσεις όπου χρησιμοποιήθηκε ποντίκι.

Επίσης, ανιχνεύθηκε 25% επιπλέον μυϊκή δραστηριότητα στο αντιβράχιο των χρηστών που χρησιμοποιούσαν το touchpad, το οποίο επίσης μπορεί να προκαλέσει κούραση και δυσφορία, μειώνοντας την συνολική απόδοση του εργαζομένου.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Tech: Τελευταία Ενημέρωση