ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έξι γρήγοροι και εύκολοι τρόποι για να ενισχύσετε την μπαταρία του iPhone

Αν το iPhone σας έχει αρχίσει να ξεμένει από ενέργεια σε ελάχιστο χρόνο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το διορθώσετε. Συγκεντρώσαμε μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone σας σήμερα.

Ενεργοποιήστε την αυτόματη φωτεινότητα του iphone

Μπορεί να είναι δελεαστικό να αφήνετε τη φωτεινότητα του τηλεφώνου σας στο μέγιστο – αλλά δεν χρειάζεται να είναι συνεχώς σε πλήρη λειτουργία.

Όσο πιο φωτεινή είναι η οθόνη του τηλεφώνου σας, τόσο πιο γρήγορα θα εξαντληθεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας. Σκεφθείτε λοιπόν να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία Auto-Brightness της Apple, η οποία θα ρυθμίζει τη φωτεινότητα της οθόνης με βάση τον φωτισμό περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεστε.

Αυτό μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας με την πάροδο του χρόνου και είναι ένας πρακτικός τρόπος να διατηρείτε αυτόματα τη φωτεινότητά σας στα σωστά επίπεδα.

Φωτογραφία: Shutterstock

Διαγράψτε εφαρμογές που αντλούν πολλή ενέργεια

Το iPhone σας διαθέτει ένα ενσωματωμένο εργαλείο που σας επιτρέπει να αποκαλύπτετε ακριβώς ποιες εφαρμογές εξαντλούν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία και, στη συνέχεια, περιμένετε να φορτώσει η σελίδα. Στη συνέχεια, πατήστε στην επιλογή «Τελευταίες 10 ημέρες», η οποία αποκαλύπτει τη χρήση μπαταρίας για διαφορετικές εφαρμογές από την περασμένη μιάμιση εβδομάδα.

Εάν κάνετε κύλιση προς τα κάτω, μπορείτε να δείτε τις εφαρμογές που έχουν χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος της διάρκειας ζωής της μπαταρίας σας, σε ποσοστιαία νούμερα.

Έτσι, εάν μια εφαρμογή έχει 20% δίπλα της, αυτό σημαίνει ότι έχει καταναλώσει το ένα πέμπτο της συνολικής ενεργειακής ζωής της μπαταρίας των τελευταίων 10 ημερών.

Φωτογραφία: Shutterstock

Μπορείτε επίσης να το αλλάξετε για να εμφανιστούν τα στοιχεία που αναφέρονται ανά δραστηριότητα – διατηρώντας τα σε σειρά ανάλογα με τη χρήση της μπαταρίας.

Επομένως, εάν έχετε ξοδέψει πολύ λίγο χρόνο σε μια εφαρμογή, αλλά βρίσκεται ψηλά στη λίστα χρήσης ενέργειας, αυτό σημαίνει ότι είναι εξοντωτικό της μπαταρίας. Προσέξτε τις εφαρμογές που καταναλώνουν πολλή μπαταρία και απαιτούν πολύ χρόνο χρήσης στο παρασκήνιο – είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

Σταματήστε να «κλείνετε» τις εφαρμογές σας συνεχώς

Το διαρκές κλείσιμο εφαρμογών iPhone είναι χάσιμο χρόνου – και μπορεί να βλάψει τη συσκευή σας. Η Apple λέει ότι δεν πρέπει να ενοχλείτε μια εφαρμογή εκτός εάν αυτή έχει παγώσει.

«Όταν εμφανίζονται οι εφαρμογές που χρησιμοποιήσατε πρόσφατα, οι εφαρμογές δεν είναι ανοιχτές, αλλά βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής για να σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε και να κάνετε πολλές εργασίες», εξήγησε η Apple.

Μέρος του προβλήματος είναι ότι παρότι πιστεύουμε πως οι εφαρμογές στο «καρουσέλ» σου τρέχουν. Στην πραγματικότητα όμως αυτές έχουν παγώσει από το iPhone σας, κι έτσι δεν εξαντλούν τους πόρους σας.

Η πλήρης επανεκκίνηση των εφαρμογών αφού τις έχετε κλείσει χειροκίνητα απορροφά περισσότερη μπαταρία.

Επίσης, όσο περισσότερο καταπονείται τη μπαταρία σας, τόσο πιο γρήγορα θα υποβαθμίζεται η ποιότητά της με την πάροδο του χρόνου και οι εφαρμογές θα χρειάζονται επίσης περισσότερο χρόνο για να επανεκκινήσουν.

Μην χρησιμοποιείτε το iPhone σας ενώ φορτίζει

Φωτογραφία: Shutterstock

Όλοι θέλουν να χρησιμοποιούν το iPhone τους ενώ είναι συνδεδεμένο με τον φορτιστή, ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά επιζήμιο για την μπαταρία του.

Υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία εκεί έξω που δείχνουν ότι η χρήση του τηλεφώνου σας ενώ φορτίζεται μπορεί όχι μόνο να μειώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας αλλά και να διαταράξει τον κύκλο φόρτισης.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας για να παίξετε ένα παιχνίδι ή να παρακολουθήσετε βίντεο, τα οποία θεωρούνται εργασίες που απαιτούν έντονη επεξεργαστική ισχύ.

Κλείστε αυτόματα τις καρτέλες Safari

Ένας άλλος τρόπος για να αυξήσετε την απόδοση είναι να ενεργοποιήσετε μια εντολή αυτόματου κλεισίματος για καρτέλες στην εφαρμογή Safari iOS.

Όταν ενεργοποιηθεί, η ρύθμιση φροντίζει ώστε οι χρήστες να μη χρειάζεται να κλείνουν τις καρτέλες οι ίδιοι μέσα από την εφαρμογή.

Ως αποτέλεσμα, το πρόγραμμα περιήγησής σας είναι λιγότερο πιθανό να επιβαρύνεται από τη συσσώρευση αχρησιμοποίητων καρτελών που μπορεί να επιβραδύνουν τη συσκευή σας και να μειώσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας.

Για να ρυθμίσετε τις καρτέλες Safari να κλείνουν αυτόματα, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις iPhone. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Safari. Κάντε κύλιση προς τα κάτω ξανά και πατήστε Κλείσιμο καρτελών. Επιλέξτε από το μενού εάν θέλετε οι καρτέλες να κλείνουν μετά από μία ημέρα, μία εβδομάδα ή έναν μήνα.

Διατηρήστε το iPhone σας δροσερό

Το τελευταίο πράγμα που θα θέλετε να κάνετε για να διατηρήσετε την μπαταρία του iPhone σας είναι να τη διατηρείτε δροσερή όσο πιο συχνά μπορείτε. Αυτό όχι μόνο θα βοηθήσει στη διατήρηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, αλλά θα βελτιώσει επίσης τη συνολική λειτουργικότητα και τη μακροζωία του iPhone σας.

Για τη φόρτιση, συγκεκριμένα, αυτό μπορεί να γίνει με το να διατηρείτε το iPhone σε καλά αεριζόμενο μέρος ή ίσως ακόμη και να το βγάλετε από τη θήκη του ενώ φορτώνει.

Επιπλέον, να αποφύγετε να βάζετε το τηλέφωνό σας σε θερμές επιφάνειες ή κάτω από το μαξιλάρι σας ενώ κοιμάστε.

Πηγή: iefimerida 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Tech: Τελευταία Ενημέρωση