ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος αποκαλύπτει τα 4 μυστικά του

Έβγαλε 55 εκατ. δολάρια από εταιρεία που πούλησε στην Apple

Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος; Ένας Νεοϋορκέζος μοιράζεται τα τέσσερα μυστικά της επιτυχίας του, καθώς η δημιουργία μιας εφαρμογής σε ηλικία μόλις 14 ετών τον έβαλε στο κλαμπ των εκατομμυριούχων.

«Η επιτυχία σπάνια είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει εν μία νυκτί, αλλά είναι το αποτέλεσμα συνεπούς προσπάθειας στον χρόνο», δήλωσε ο επιχειρηματίας Lucas Roitman στην Jam Press.

Ενώ πολλοί από τους φίλους του διασκέδαζαν στο Μπουένος Άιρες, ο Roitman ήταν κλεισμένος στο δωμάτιό του δημιουργώντας το δικό του viral διαδικτυακό βιντεοπαιχνίδι σε ηλικία μόλις 11 ετών. Ως έφηβος, ανέπτυξε επίσης το Airhand, ένα επαναστατικό λογισμικό επαυξημένης πραγματικότητας. 

Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τον υπολογιστή τους με κινήσεις των χεριών τους - πχ μπορούν να δείξουν ένα αντικείμενο στην οθόνη και να μαζέψουν αντικείμενα απλώς ανοίγοντας και κλείνοντας τα χέρια τους.

Η εφεύρεσή του απέδωσε γρήγορα καρπούς και το καινοτόμο δημιούργημά του πουλήθηκε για εκατομμύρια σε μια πολυεθνική εταιρεία.

Ο Roitman συνέχισε να εργάζεται στον τομέα της τεχνολογίας, ιδίως στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής, και πρόσφατα πούλησε τη νεοσύστατη εταιρεία του Adia Robotics drone στην Apple έναντι 55 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο ίδιος αποδίδει σε τέσσερις συνήθειες τα επιτεύγματά του.

Επιμονή

Ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου Στάνφορντ λέει ότι έμαθε την πραγματική δύναμη της επιμονής στο Πάλο Άλτο - όπου έπρεπε να μάθει να προσαρμόζεται. «Η αποδοχή αυτών των προκλήσεων ήταν ζωτικής σημασίας» εξήγησε ο Roitman. «Στο Στάνφορντ, όχι μόνο απέκτησα μια εκπαίδευση παγκόσμιας κλάσης, αλλά έμαθα και τη σημασία της ανθεκτικότητας» συνέχισε. «Δεν πρόκειται απλώς για την αντοχή σε δύσκολες στιγμές, αλλά και για το πώς να μπορείς να βελτιωθείς και να αδράξεις ευκαιρίες μέσα σε αυτές τις δυσκολίες».

Ατελείωτη περιέργεια

Ο Roitman εκτιμά ότι αυτά που τον βοήθησαν ήταν το πάθος του, η περιέργειά του και η ικανότητά του να απορροφά όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες. «Ήταν το βαθιά ριζωμένο πάθος και η περιέργειά μου που με βοήθησαν να κάνω τα πρώτα μου βήματα στον κόσμο της τεχνολογίας» δήλωσε.

Καινοτομία

Το να έχετε κάτι μοναδικό να προσφέρετε είναι επίσης το «κλειδί», επειδή σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή ταυτότητα και να διακριθείτε σε κάτι, λέει ο Roitman.

Ισορροπία

Αν και η δουλειά τον κρατάει πολύ απασχολημένο, ο Roitman λέει ότι φροντίζει να βρίσκει χρόνο για τα χόμπι του, τα οποία περιλαμβάνουν χορό σάλσα, αναρρίχηση, πιάνο και σπορ. «Συχνά χαλαρώνω παίζοντας πιάνο, το οποίο με βοηθά να ηρεμήσω και να συγκεντρωθώ ξανά» δήλωσε. «Το να περνάω ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου με κρατάει προσγειωμένο». Η διαφυγή από τη ρουτίνα είναι σημαντική, συμβουλεύει ο Roitman. «Η απάντηση είναι απλή - αγαπήστε αυτό που κάνετε και η ισορροπία θα σας βρει» λέει για να ολοκληρώσει: «Οι σημερινοί έφηβοι έχουν απεριόριστη πρόσβαση σε πληροφορίες και εργαλεία και έχουν τη μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσουν αυτούς τους πόρους για να πειραματιστούν, να μάθουν και να καινοτομήσουν - οπότε θα πρέπει να το εκμεταλλευτούν αυτό».

Πηγή: protothema 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Tech: Τελευταία Ενημέρωση