ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Apple: Στον αέρα η παραγωγή iPhone

Μετά την «ανταρσία» σε κινεζικό εργοστάσιο

Μείωση κατά τουλάχιστον 30% στην παραγωγή των ακριβότερων μοντέλων iPhone φέρνει η έκρυθμη κατάσταση στο αχανές εργοστάσιο της Foxconn στο Τσεντσόου της Κίνας, το οποίο φέρονται να εγκατέλειψαν περισσότεροι από 20.000 εργάτες.

Το μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο υπολειτουργεί λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων κατά της Covid που πυροδότησαν την αγανάκτηση των εργαζομένων λίγο πριν από την αγοραστική περίοδο των Χριστουγέννων και του κινεζικού Σεληνιακού Νέου έτους τον Ιανουάριο.

Η Apple δεν έχει σχολιάσει της εξελίξεις, ωστόσο ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι η εταιρεία ίσως δυσκολευτεί να καλύψει τη ζήτηση των Χριστουγέννων, τουλάχιστον στα ακριβότερα μοντέλα όπως το iPhone 14 Pro.

Την Τετάρτη, εξαγριωμένοι εργάτες συγκρούστηκαν με το προσωπικό ασφάλειας έπειτα από «τεχνικό λάθος» της Foxconn στη διαδικασία πληρωμών.

Πρωτοφανή επεισόδια ξέσπασαν την Τετάρτη στο εργοστάσιο του Τσεντσόου (Reuters)

Πολλοί υποστήριξαν ότι η εταιρεία τούς παραπλάνησε για τις αποδοχές τους, άλλοι διαμαρτυρήθηκαν ότι μοιράζονται κοιτώνες με συναδέλφους που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Μετά την αναστάτωση που προκάλεσε το λάθος στη μισθοδοσία, η Foxconn προσέφερε αποζημίωση 10.000 γουάν (1.400 δολάρια) στους νεοπροσληφθέντες που παραιτούνται.

Περισσότεροι από 20.000 εργαζόμενοι, οι περισσότεροι νεοπροσληφθέντες που δεν είχαν πιάσει ακόμα δουλειά στις γραμμές παραγωγής, πήραν τα χρήματα και έφυγαν, αναφέρει στο Reuters πηγή που δεν κατονομάζεται.

Βίντεο που αναρτήθηκαν την Παρασκευή σε κινεζικά μέσα δικτύωσης δείχνουν εργάτες που κρατούν τις αποσκευές τους να περιμένουν σε μεγάλες ουρές λεωφορεία για να αναχωρήσουν.

Περισσότεροι από 200.000 άτομα απασχολούνταν πριν από τον Οκτώβριο στο μεγάλο εργοστάσιο της Foxconn, της οποίας το επίσημο όνομα είναι Hon Hai Precision Industry Co.

Μεγάλη σαν πόλη, η εγκατάσταση των 1,4 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων περιλαμβάνει κοιτώνες, εστιατόρια, γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου.

ΠΗΓΗ: In.gr

Tech: Τελευταία Ενημέρωση