ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Apple: Έχεις βηματοδότη; Κράτα σε απόσταση το iPhone

Νέα προειδοποίηση για την υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων

Το πιο διάσημο «δαγκωμένο μήλο» του πλανήτη, ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός της Apple, προέβη σε νέα προειδοποίηση για τους χρήστες που έχουν βηματοδότη ή άλλη εμφυτευμένη ιατρική συσκευή, έτσι ώστε να κρατούν το iPhone τουλάχιστον έξι ίντσες από το στήθος τους. Υπογραμμίζει δε, μεταξύ άλλων, ότι η λάθος χρήση της συσκευής μπορεί να αποβεί μοιραία για το χρήστη.

Πολλές ηλεκτρονικές συσκευές ευρείας κατανάλωσης περιέχουν μαγνήτες ή εξαρτήματα και πομποδέκτες που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Για παράδειγμα, οι εμφυτευμένοι βηματοδότες και οι απινιδωτές μπορεί να περιέχουν αισθητήρες που ανταποκρίνονται στους μαγνήτες και στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία όταν βρίσκονται σε στενή επαφή. Για την αποφυγή πιθανών αλληλεπιδράσεων με αυτούς τους τύπους ιατρικών συσκευών, η Apple προειδοποιεί εκατομμύρια χρήστες να κρατούν τη συσκευή σε ασφαλή απόσταση μακριά από το στήθος και συγκεκριμένα σε απόσταση έξι ιντσών.

Η προειδοποίηση περιλαμβάνει επίσης Mac, Airpods, ακουστικά Beats, iPad και άλλα.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Daily Mail», περίπου 3 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν εμφυτευμένο βηματοδότη και 200.000 έχουν απινιδωτή, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Όπως αναφέρεται, η νέα προειδοποίηση περιλαμβάνει και τα μοντέλα νέας γενιάς iphone 13 και 14! Στη λίστα με τις απαγορευμένες συσκευές για να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση είναι:

Airpods
-Apple watches και τα αξεσουάρ του
-HomePods
-Ipads
-Macs
-Beats' headphones

Τον περασμένο μήνα, μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν FitBits, ρολόγια Apple και άλλες παρόμοιες συσκευές θα μπορούσαν να παρέμβουν στις εμφυτευμένες συσκευές.

Αυτές οι προειδοποιήσεις προέκυψαν με την κυκλοφορία του iPhone 12 τον Οκτώβριο του 2020.

«Γνωρίζαμε πάντα ότι οι μαγνήτες μπορούν να επηρεάσουν τις εμφυτεύσιμες ηλεκτρονικές συσκευές στην καρδιά, ωστόσο, μας εξέπληξε η ισχύς των μαγνητών που χρησιμοποιούνται στην τεχνολογία μαγνητών iPhone 12», δήλωνε το 2021 σχετικά η Δρ Michelle Wu, ερευνήτρια του Brown University.

Airpods

AirPods and charging case
AirPods Pro and charging case
AirPods Max and Smart Case
Apple Watch

Apple Watch

Apple Watch bands with magnets
Apple Watch magnetic charging accessories
HomePod

HomePod
HomePod mini
Ipad

iPad

iPad mini
iPad Air
iPad Pro
iPad Smart Covers and Smart Folios
iPad Smart Keyboard and Smart Keyboard Folio
Magic Keyboard Folio
Magic Keyboard for iPad
Iphone

iPhone 12 models
iPhone 13 models
iPhone 14 models
MagSafe accessories
Mac

Mac mini
Mac Pro
MacBook Air
MacBook Pro
iMac
Apple Pro Display XDR
Beats

Beats Flex
Beats Studio Buds
BeatsX
Powerbeats Pro
UrBeats3

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Tech: Τελευταία Ενημέρωση