ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Apple: Επενδύει σε εργοστάσια κατασκευής Mini LED και Micro LED

Eργάζεται σε πάνω σε αυτό για τουλάχιστον έξι χρόνια

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple σχεδιάζει να επενδύσει το ποσό των $330 εκατομμυρίων σε ένα νέο εργοστάσιο αφιερωμένο στην παραγωγή οθονών Mini-LED και Micro-LED, αναφέρει η κινεζική εφημερίδα Economic Daily News . Οι εγκαταστάσεις θα βρίσκονται στο Επιστημονικό Πάρκο Hsinchu στην Ταϊβάν και οι γραμμές παραγωγής θα σχεδιαστούν σε συνεργασία με την AU Optronics και την Epistar.

Οι δύο προμηθευτές της Apple αποτέλεσαν ήδη αντικείμενο φημών πριν από σχεδόν δύο χρόνια με σκοπό την ενσωμάτωση της τεχνολογίας Micro-LED στο Apple Watch. Η Apple εργάζεται σε πάνω σε αυτό για τουλάχιστον έξι χρόνια, με την εξαγορά της LuxVue Technology τον Μάρτιο του 2014.

Η έκθεση υποστηρίζεται από το Focus Taiwan, το οποίο αναφέρει την επενδυτική υλοποίηση με πληροφορίες που δείχνουν ότι η διοίκηση του επιστημονικού πάρκου ενέκρινε τα σχέδια της Apple στις 18 Φεβρουαρίου.

Το νέο εργοστάσιο θα αποτελούσε επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην περιοχή και σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρεία έστειλε ομάδα ανάπτυξης στην Ταϊβάν για να εργαστεί στο έργο.

Η τεχνολογία Mini-LED, που χρησιμοποιείται ήδη από την Apple στην οθόνη Pro Display XDR, αναφέρεται στο σύστημα οπίσθιου φωτισμού, το οποίο λειτουργεί σε μικρές ξεχωριστές περιοχές που μπορούν να απενεργοποιηθούν για να αποκτήσουν απόλυτα μαύρα, όπως σε μια οθόνη OLED αλλά με ένα κλασικό πάνελ LCD.

Η τεχνολογία Micro-LED είναι πιο προηγμένη, με φως που εκπέμπεται απευθείας από μεμονωμένα pixel και διαφορετικό σχεδιασμό που επιτρέπει την δημιουργία σαφώς λεπτότερων πάνελ ενώ έχει καλύτερη φωτεινότητα και κατανάλωση ενέργειας. Οι οθόνες Micro-LED λογικά αφορούν τα μικρότερα προϊόντα, ξεκινώντας από το Apple Watch.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Tech: Τελευταία Ενημέρωση