ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
22° Λευκωσία,
24 Σεπτεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Αν χάνετε πράγματα, το κινητό σας μπορεί να σας σώσει

Smartphone χρησιμοποιεί τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας για να τα βρίσκει

Δεν είναι λίγες οι φορές που χάνουμε κάποια αντικείμενα, για τα οποία «τρώμε» τον κόσμο στην προσπάθεια να τα βρούμε και δεν το καταφέρνουμε. Συνήθως αυτά είναι… κρυμμένα κάπου μπροστά μας, ή σε ένα σημείο που ήδη έχουμε ψάξει, αλλά όχι απαραίτητα τόσο καλά.

Εάν αναγνωρίζετε και εσείς τον εαυτό σας σε αυτήν την κατάσταση, τότε να ξέρετε πως ήρθε η τεχνολογία να μας βρει λύση και σε αυτό. Τη δυνατότητα οπτικής καθοδήγησης του χρήση με τη χρήση τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας (AR) προς την κατεύθυνση που βρίσκεται το χαμένο αντικείμενο, μέσω της κάμερας του smartphone, δίνει το Galaxy SmartTag+, το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε Ελλάδα από 23 Απριλίου και σε Κύπρο από τα τέλη Απριλίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Samsung.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το Galaxy SmartTag+, η νεότερη έκδοση του Galaxy SmartTag της κορεατικής εταιρείας, μπορεί να συνδεθεί με διάφορα αντικείμενα που θεωρούνται χρήσιμα, όπως ένα σακίδιο ή ένα μπρελόκ, ώστε να μπορούν να εντοπιστούν εύκολα και με ακρίβεια μέσω της υπηρεσίας SmartThings Find στη συσκευή Galaxy.

«Η τεχνολογία UWB αλλάζει πραγματικά τα δεδομένα, καθώς διευκολύνει στον εντοπισμό της τοποθεσίας ενός αντικειμένου με πολύ μεγάλη ακρίβεια. Για αυτόν το λόγο, συνεχίζουμε να επεκτείνουμε την τεχνολογία UWB σε όλο το οικοσύστημα Galaxy, βρίσκοντας νέους τρόπους να την αξιοποιήσουμε, για να κάνουμε την καθημερινότητα των ανθρώπων ακόμα πιο εύκολη και άνετη», δήλωσε ο KJ Kim, EVP και Head of Mobile R&D Office του Mobile Communications Business στη Samsung Electronics.

Το Galaxy SmartTag+ μπορεί επίσης να αξιοποιήσει τις πανίσχυρες δυνατότητες του SmartThings Find, δίνοντας τη δυνατότητα στον χρήστη να εντοπίσει το αντικείμενο που τον ενδιαφέρει σε χάρτη, ακόμα και αν βρίσκεται μακριά. Όλα τα δεδομένα της υπηρεσίας αυτής είναι κρυπτογραφημένα και προστατευμένα, ώστε η ακριβής τοποθεσία να είναι προσβάσιμη μόνο στον κάτοχο και σε κανέναν άλλον.

Επίσης, οι χρήστες μπορούν να ανάψουν το φως εξ αποστάσεως, ακόμα και όταν δεν βρίσκονται σπίτι, μέσω του SmartTag+ ή SmartTag τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Tech: Τελευταία Ενημέρωση