ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
16° Λευκωσία,
01 Δεκεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Α. Νεοκλέους: Η CYTA το γρηγορότερο δίκτυο στην Ευρώπη

Μέχρι τέλος του χρόνου, το ποσοστό κάλυψης αναμένεται να φτάσει το 96% του πληθυσμού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Της Μαρίας Ηρακλέους

Το βραβείο του γρηγορότερου δικτύου για το 2021 στην Ευρώπη έλαβε η CYTA από τον οργανισμό OOKLA. Την είδηση ανακοίνωσε αποκλειστικά στο συνέδριο Digital Agenda ο CEO της CYTA Ανδρέας Νεοκλέους.

«Είμαι περήφανος να ανακοινώσω ότι για πρώτη φορά η Cyta έχει πιστοποιηθεί και βραβευτεί από την OOKLA ως το γρηγορότερο δίκτυο στην Ευρώπη. Δεν νομίζω ότι ποτέ στο παρελθόν καταγράψαμε κάποιο σημείο αναφοράς στην Ευρώπη. Το πετύχαμε το 2021. Ήταν η καλύτερη επιβράβευση για την δουλειά και την προσπάθεια μας τα τελευταία δύο χρόνια». Αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του δικτύου 5G παρά τα όποια ζητήματα και τα lockdown και τους περιορισμούς της πανδημίας. «Είναι μια κατάκτηση όχι μόνο για την CYTA αλλά και για την χώρα μας, ότι το γρηγορότερο δίκτυο για το 2021 δεν είναι ούτε στην Σουηδία, ούτε την Εσθονία την Γερμανία ή οποιαδήποτε χώρα συνδεδεμένη με την τεχνολογική αριστεία, αλλά είναι στην Κύπρο», σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Νεοκλέους τον Ιανουάριο η CYTA λάνσαρε το δίκτυο 5G ΜΕ 70% κάλυψη πληθυσμού μόλις δύο εβδομάδες μετά την αδειοδότηση του δικτύου. Από τότε, το ποσοστό κάλυψης ανέβηκε στο 85% δίνοντας όπως ανέφερε την δυνατότητα σε όλο και περισσότερο κόσμο να εργάζεται και να λαμβάνει εκπαίδευση από το σπίτι στις κοινότητες της Κύπρου.

Μέχρι τέλος του χρόνου, το ποσοστό κάλυψης αναμένεται να φτάσει το 96% του πληθυσμού, καθιστώντας την Κύπρο, την νούμερο 1 χώρα στην Ευρώπη σε ποσοστό κάλυψη του δικτύου 5G. Επισήμανε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2022, η Κύπρος θα φτάσει το 100% κάλυψης πληθυσμού για το δίκτυο 5G.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Tech: Τελευταία Ενημέρωση

Αλλάζει όνομα το Facebook;

Αλλάζει όνομα το Facebook;

Το νέο εταιρικό όνομα του Facebook παραμένει ένα καλά φυλαγμένο μυστικό που το ξέρουν ελάχιστοι άνθρωποι, αναφέρει το Verge ...
 |  TECH
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα 19 και αύριο 20 Οκτωβρίου 2021 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Σήμερα το Digital Agenda Cyprus Summit

Σημαντικοί ομιλητές θα αγγίξουν θέματα κομβικής σημασίας που επηρεάζουν την καθημερινότητα μας
Kathimerini.com.cy
 |  TECH