ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 πράγματα που δεν ήξερες για τη Samsung

Η εταιρεία βρίσκει συνεχώς τρόπους για να εκπλήξει ευχάριστα τους αγοραστές των συσκευών της

Μήπως κάθε φορά που χρειάζεστε να αγοράσετε ένα νέο gadget ή συσκευή σάς έρχεται στο μυαλό η Samsung;

Δικαίως μιας και ο νοτιοκορεάτικος κολοσσός εκτός από smartphone και τηλεοράσεις διαθέτει και λευκές οικιακές συσκευές, όπως ψυγεία, κουζίνες και κλιματιστικά.

Και η Samsung βρίσκει συνεχώς τρόπους για να εκπλήξει ευχάριστα τους αγοραστές των συσκευών της.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε που τις τελευταίες δεκαετίες, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας.

Η Samsung εμπορεύεται περίπου 80 διαφορετικές επιχειρήσεις — και πολλές από αυτές δεν έχουν καμία σχέση με smartphone ή τηλεοράσεις. Για παράδειγμα, ο τεχνολογικός γίγαντας κατασκευάζει επίσης τεράστια πλοία μεταφοράς LNG, κινητήρες ελικοπτέρων, ακόμη και μηχανήματα υπερήχων. Υπάρχουν τουλάχιστον 10 ακόμη πράγματα που δεν ξέρετε για τη Samsung.

Ας τα δούμε:

Η Samsung ξεκίνησε ως παντοπωλείο και πουλούσε αποξηραμένα κορεάτικα ψάρια και λαχανικά, καθώς και δικά της noodles. Μόλις το 1970 πουλήθηκε το πρώτο ηλεκτρικό προϊόν από τη Samsung, που ήταν μια ασπρόμαυρη τηλεόραση 12 ιντσών.

Samsung σημαίνει τρία αστέρια στα κορεάτικα, ο Lee Byung-Chull ιδρυτής της Samsung αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το όνομα μετά το όραμά του για μια εταιρεία τόσο αιώνια όσο τα αστέρια.

Το λογότυπο της Samsung που όλοι γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε τέθηκε σε χρήση μόλις το 1993, πριν από αυτό υπήρχαν άλλα 2 λογότυπα, που δημιουργήθηκαν το 1969 και το 1980 αντίστοιχα.

Στα κεντρικά γραφεία της Samsung στη Silicon Valley στις ΗΠΑ, έχουν εγκατασταθεί 34 θύρες φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων για να πείσουν το προσωπικό να μετακινήσει τα ηλεκτρικά οχήματα και να βοηθήσει τους μετακινούμενους.

Στη Νέα Υόρκη, η Samsung έχει ένα κτίριο που ονομάζεται 837, γνωστό ως ψηφιακή παιδική χαρά και είναι αφιερωμένο στην επίδειξη του κιτ Samsung, από μια τεράστια οθόνη θεάτρου που αποτελείται από ενενήντα έξι οθόνες 55 ιντσών έως ένα τούνελ VR και μια αίθουσα παιχνιδιών που εστιάζεται στην οικογένεια χρησιμοποιώντας το Galaxy View.

Όλα τα προϊόντα της Samsung από το 2013 λαμβάνουν τις παγκόσμιες τυπικές περιβαλλοντικές πιστοποιήσεις.
Όταν κυκλοφόρησε το Galaxy S3, η Samsung πουλούσε 500 τηλέφωνα ανά λεπτό.

Κάθε χρόνο, η Samsung κατασκευάζει τουλάχιστον 30 πλοία.

Η ιστορία των τηλεφώνων Samsung ξεκινά με το SC-1000. Το πιο σημαντικό, όμως, δεν ήταν καν κινητό τηλέφωνο — ήταν τηλέφωνο αυτοκινήτου (το οποίο μόλις και μετά βίας λειτουργούσε). Τρία χρόνια αργότερα, η Samsung παρουσίασε το SH-100. Αυτό ήταν ένα πραγματικό τηλέφωνο χειρός και πρώτο κινητό τηλέφωνο της Νότιας Κορέας.

Το τμήμα κατασκευών της Samsung κατασκεύασε τον ουρανοξύστη Burj Khalifa στο Ντουμπάι, ένα από τα ψηλότερα κτίριο στον κόσμο.
Να σημειωθεί τέλος ότι η Samsung εμβαθύνει στον κόσμο της τεχνολογίας AI για τις κινητές συσκευές της που συναγωνίζονται τις Cortana ή τη Siri.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Tech: Τελευταία Ενημέρωση