ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
25° Λευκωσία,
02 Ιουλίου, 2022
sport fm - listen live

Σάπιος κυπριακός οπαδικός «πολιτισμός»

Συμπεριφέρονται λες και βρίσκονται ακόμη στις σπηλιές ή στα δέντρα

Ένα από τα πιο τέλεια παραδείγματα για να διαπιστώσει (πολλάκις βέβαια) οποιοσδήποτε -ο οποίος χαρακτηρίζεται νοήμων ή λογικός άνθρωπος- σε τι είδους κοινωνία ζούμε και να διερωτηθεί (επίσης για πολλοστή φορά) αν μας αξίζει τούτος ο τόπος ήταν τα σχόλια στο κανάλι της Φορτούνα Ντίσελντορφ στο YouTube, κατά τη διάρκεια του φιλικού της Πέμπτης (8/7) με την ΑΕΛ (2-2). Ολοκληρωμένο το βίντεο δεν υπάρχει αφού κρατήθηκε στο αρχείο το Γερμανών και δημοσιεύτηκαν ακολούθως μόνο τα γκολ και οι κορυφαίες φάσεις.

Τολμώ να πιστέψω και να μεταφέρω από τούτη ‘δω τη στήλη, ότι αν τα έβλεπαν κάποιοι οι οποίοι χαρακτηρίζονται άνθρωποι με ικανοποιητικό δείκτη νοημοσύνης, παράλληλα με το φιλικό, δεν αποκλείεται να αισθάνθηκαν μία έντονη… σουβλιά στα μάτια από τα πρώτα κιόλας σχόλια και όσοι είναι υπομονετικοί, έσφιξαν τα δόντια για να διαβάσουν όσο περισσότερα γίνεται.

Δεκάδες οπαδοί της ΑΕΛ, της Ομόνοιας και του Απόλλωνα, να τσακώνονται μεταξύ τους με βρισιές που αφορούν σε μανάδες, αδερφές, ράτσες, σπίτια και οτιδήποτε άλλο κατεβάσει το μπαγιάτικο μυαλό τους και να προσπαθεί ο ένας να μειώσει οπαδικά και πολιτικά τον άλλον. Μάλιστα, καλά διάβασες: ΠΟΛΙΤΙΚΑ. Έχουν γίνει αρκετά βήματα μπροστά (κι ακόμα πρέπει να γίνουν πάρα πολλά) ως προς την απαλλαγή του ποδοσφαίρου από την Πολιτική, κι αυτοί (οι πλείστοι παιδαρέλια) χρησιμοποιούν πολιτικά επιχειρήματα με παραδείγματα από περιστατικά… σημαίας για να αισθανθούν πως έτσι τη «σπάνε» στον άλλον. Και να αισθάνονται πως πέτυχαν κάτι σπουδαίο...

Το δε μίσος απερίγραπτο. Οι Γερμανοί από την άλλη να τους παρακαλάνε να γράφουν αγγλικά, αφού στα πλείστα σχόλια χρησιμοποιήθηκαν τα… greeklish, ξέρετε αυτή τη γλώσσα που ανακαλύφθηκε σε Ελλάδα και Κύπρο και χρησιμοποιείται για να σκεπαστεί η αμορφωσιά και η μηδαμινή γνώση της ελληνικής γραμματικής.

Το κορυφαίο ποιό ήταν; Επιδίωξαν να εξηγήσουν στους Γερμανούς σε τι είδους πολιτική παράταξη «υπάγεται» κάθε ομάδα στην Κύπρο και να το «αναλύσουν» κιόλας. «Οι οπαδοί της τάδε ομάδας είναι κομμουνιστές και της δείνα φασίστες», εξηγούσαν και η λογική να φθάνει σε σημείο να βάζει μόνη της έναν ζουρλομανδύα και να παρακαλά να της σερβίρουν τα χάπια της. Και ας μπήκαμε στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα...

Όλο αυτό βέβαια, είναι μονάχα μία σταγόνα στον ωκεανό της σαπίλας η οποία σκεπάζει σαν ολόμαυρο τρύπιο πέπλο την κυπριακή κοινωνία έτσι; Διότι πολλοί έχουν δεκάδες λόγους να υποστηρίξουν πως ο Μεσαίωνας δεν απέχει μακριά από την κυπριακή κοινωνία σε όλους τους τομείς και ότι πάρα πολύς κόσμος συμπεριφέρεται ακόμη λες και βρίσκεται μέχρι σήμερα στις σπηλιές ή στα δέντρα. Είναι αυτή η επιθυμία που τρώει πάρα πολλούς στην Κύπρο που οι εξυπνοβλακείες ενώπιων αγνώστων τούς κάνουν να αισθάνονται όμορφα… Και επειδή τα μήλα κάτω απ’ τη μηλιά είναι που πέφτουν, δεν χρειάζεται να ταλαιπωρήσεις και πολύ το μυαλό σου για να καταλάβεις που βρίσκεται η ρίζα του κακού και να ανακαλύψεις σε ποιους τομείς είναι σάπιες και κατασκουριασμένες οι βάσεις.

Σωτηρία δεν υπάρχει όμως… Γιατί; Επειδή η Κυπριακή Δημοκρατία ακόμη είναι μωρό μπροστά σε αυτήν άλλων χωρών. Ένα βρέφος που ακόμη θηλάζει και δεν λέει να αφήσει ήσυχο το βυζί της μάνας του μπας και μάθει να τρέφεται αλλιώς. Διότι ο κόσμος παλάβωσε, τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και κάθε είδους «έξυπνων συσκευών» ήρθαν και έκαναν… κομφετί καθετί το οποίο ξεφυλλίζοντάς το γίνεσαι άλλος άνθρωπος (προς το καλύτερο) από αυτά που διαβάζεις και μαθαίνεις. Σε μία περίοδο που αυτό μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά, αν αξιοποιηθούν σωστά βέβαια τα Μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας.

Πώς είναι να δίνεις σε έναν ειρηνοποιό ένα όπλο και να κάνεις τα πάντα για να τον εκνευρίσεις φθάνοντάς τον σε σημείο να θέλει να πατήσει τη σκανδάλη; Κάπως έτσι… Αφήνεις τους ούγκανους να χειριστούν τα κινητά, τα τάμπλετς και τα κομπιούτερ και μέσω αυτών τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όπως θέλουν. Και έτσι κάθε είδος ανθρώπινης λογικής, παιδείας, μόρφωσης δολοφονείται αδίστακτα και στυγερά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σκληρά μαρκαρίσματα: Τελευταία Ενημέρωση