ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΕΑ Sports: Η φωνή που μάς «μεγάλωσε»! (vids)

Ακόμα κι αν δεν έχετε παίξει ποτέ κάποιο ηλεκτρονικό αθλητικό παιχνίδι, ισως τη γνωρίζετε

«EA Sports - It’s in the game»: Υπήρχε κανείς που δεν του σηκωνόταν η τρίχα όταν καθόταν να παίξει FIFA και το άκουγε αυτό; Υπάρχει κάποιος που να μην έχει «κολλήσει» με τον τρόπο που εκφωνείτο αυτό το εναρκτήριο διαφημιστικό σποτάκι της EA Sports στα ηλεκτρονικά της παιχνίδια γενικά; Οι πλειοψηφία των λάτρεων των ηλεκτρονικών παιχνιδιών θα απαντήσουν «ναι». Είναι τόσο μεταδοτικό άλλωστε…

Ακόμα κι αν δεν έχετε παίξει ποτέ κάποιο ηλεκτρονικό αθλητικό παιχνίδι, είναι πολύ πιθανό να έχετε ακούσει κάπου τη φράση, που αποτελούσε την εισαγωγή για όλα τα παιχνίδια της EA Sports: «EA Sports - It's in the game». Μάλιστα, μεγάλος ντόρος είχε επικρατήσει και με την προφορά της συγκεκριμένης φράσης, καθώς δεν είναι πολύ καθαρή και αρκετοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούσαν διάφορες παραφράσεις όπως «EA Sports - Turn the game» ή «EA Sports - To the game».

Όσον αφορά τώρα στη φωνή, όχι δεν είναι ρομποτική, ούτε έχει «διαφοροποιηθεί» σε κονσόλα. Είναι κανονική, ηχογραφημένη και οι λάτρεις των παιχνιδιών της EA Sports γνωρίζουν καλά τη φωνή, όχι όμως τον άνθρωπο πίσω από αυτήν.

Πίσω απ’ αυτή τη διάσημη φωνή λοιπόν, «κρύβεται» ο Άντριου Άντονι (Andrew Anthony), τον οποίο αν ρωτήσεις πως αισθάνεται που εκατομμύρια άνθρωποι ψιθυρίζουν ή προσπαθούν να μιμηθούν τη φωνή του χωρίς να γνωρίζουν ποιος είναι, θα σου απαντήσει πως νιώθει πολύ περίεργα.

Από τις αρχές Οκτωβρίου είναι γνωστό πως μετά από 30 χρόνια οι FIFA και η EA Sports διακόπτουν την συνεργασία τους και η δεύτερη πιθανόν να πορευθεί με νέο όνομα το «EA Sports FC» για το γνωστό ποδοσφαιρικό franchise.

Με τη φωνή αυτή όμως τι θα γίνει; Τι θα γίνει με τη φωνή που μας μεγάλωσε; Το πιθανότερο επειδή δεν έχει να κάνει με τη FIFA αυτό, είναι να διατηρηθεί. Ακόμη κι αν μελλοντικά όμως, αλλάξει, είναι κάτι που δύσκολα θα το συνηθίσουν όσοι παίζουν μανιωδώς ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Από το 1993 μέχρι σήμερα, η φωνή αυτή δεν τοποθετήθηκε στα intro των παιχνιδιών, κυρίως στα FIFA σε κάποιες χρονιές δεν θα την ακούσετε. Και επίσης δεν έχει δημιουργηθεί για το FIFA, αλλά για το American Football.

Ας θυμηθούμε την φωνή που μας μεγάλωσε:

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
EA SPORTS  |  FIFA

Σκληρά μαρκαρίσματα: Τελευταία Ενημέρωση