ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απ' την ανησυχία στην ηρεμία, την τάξη και την ασφάλεια

Η εξέλιξη με τον Φαμπιάνο είναι κάτι παραπάνω από μία απλή επέκταση συμβολαίου

Είναι ευκολότερο να αφαιρέσει κανείς από πάνω του αγκάθια τα οποία φορτώθηκε στην προσπάθειά του να κόψει λίγα φραγκόσυκα (παπουτσόσυκα) για να τα βάλει στο ψυγείο να παγώσουν και να τα απολαύσει τρώγοντας τα το βράδυ για να δροσιστεί -τώρα που είναι και η εποχή τους-, παρά να ενημερωθεί σε ουσιαστικό βαθμό από τη διοίκηση της Ομόνοιας σε ό,τι έχει να κάνει με πληροφορίες που αφορούν σε ζητήματα σχεδιασμού.

Αυτή είναι η τακτική των… χειριζόντων το ποδοσφαιρικό τμήμα κατά την τελευταία διετία και βάλε, τιμή τους και καμάρι τους, άμα το θεωρούν κιόλας ως ένα από τα συστατικά της επιτυχίας αυτό και έως ένα σημείο έχουν και δίκαιο. Αφού πλέον φθάσαμε στο σημείο η επικαιρότητα και η ειδησεογραφία όσον αφορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο, να καθορίζεται από τις ίδιες τις ομάδες, ίσως στο τέλος της ημέρας να είναι και καλό που η Ομόνοια τηρεί σιγήν ιχθύος στα πλείστα ζητήματα που αφορούν στο έμψυχο δυναμικό, ίσως και όχι. Υποκειμενικό…

Ειδικά όσοι ασχολούνται μονάχα με το ρεπορτάζ μίας ομάδας, τούς έχουν «τυλίξει» οι σχέσεις εξάρτισης με τους ανθρώπους του συλλόγου για τον οποίο γράφουν ή συζητάνε στα ραδιόφωνα. Κι αυτό δεν είναι καλό, καθόλου καλό…

Όλο αυτό το διάστημα για να μπούμε σιγά - σιγά στο θέμα μας, από τότε που άρχισαν οι επαφές για επέκταση του συμβολαίου του Φαμπιάνο Ριμπέιρο, η έξαρση της διαρροής πληροφοριών από την Ελλάδα ήταν τέτοια την οποία άνετα μπορούσες να συγκρίνεις με την άνοδο της καμπύλης της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η αναδημοσίευση τους -για την οποία «φάγαμε» βρισιές και ειρωνείες σε σημείο αηδίας, γραφικότητας και εμμονής-από πολλούς- γινόταν στο βαθμό της υπερβολής και από άλλους (μαγκιά τους)… φιλτραρισμένα.

Οι υποστηρικτές της Ομόνοιας ανησυχούσαν με όλα αυτά τα οποία έφταναν συνεχώς στα μάτια και στα αφτιά τους. Η ανησυχία μεγάλωνε επειδή επίσημη ενημέρωση πέραν από μια - δυο τοποθετήσεις από διοικητικά στελέχη σε κάποια συνέντευξη Τύπου ή τηλεοπτική παρουσία τους, δεν υπήρχε σχετικά με το τι πραγματικά ίσχυε και τι όχι.

Όλο αυτό το διάστημα, το «κεφάλαιο» Φαμπιάνο ήταν ένα από αυτά στα οποία πίσω από κλειστές πόρτες δόθηκε μεγάλη έμφαση. Με την ανακοίνωση της επέκτασης του συμβολαίου του θηριώδους κίπερ μέχρι το 2024, ένα μεγάλο «ουφ» βγήκε απ’ τα πνευμόνια και τα χείλη των απανταχού Ομονοιατών και η εμπιστοσύνη επανήλθε σε μία περίοδο που η μουρμούρα για μεταγραφικά ζητήματα και ελλείψεις στο ρόστερ, άρχισε δειλά - δειλά να κάνει την εμφάνισή της. Προέκυψε προ ημερών και η οριστικοποίηση της συμφωνίας με τον ΓΣΠ, θα ακολουθήσουν και μετεγγραφές και η συσπείρωση θα γιγαντωθεί εκ νέου.

Από τη μέρα που μπήκε το φετινό Καλοκαίρι, η εξέλιξη με τον έμπειρο Βραζιλιάνο κίπερ ήταν ίσως το πιο χαρμόσυνο νέο που έφθασε στα αφτιά των οπαδών του «τριφυλλιού» και κάτι που σκόρπισε το μεγαλύτερο ενθουσιασμό στις πράσινες οπαδικές τάξεις μετά από την ημέρα της κατάκτησης του πρωταθλήματος και τα πανηγύρια. Πρόκειται ίσως για τον παίκτη με τη μεγαλύτερη προσφορά στην Ομόνοια από τότε που ήρθε και αν ολοκληρώσει την καριέρα του, θα κλείσει μία πενταετία παρά κάτι μήνες στο «τριφύλλι», που τον απέκτησε τον Οκτώβριο του 2019. Συνέβαλε σε πολύ μεγάλο βαθμό για να πετύχει τη συμμετοχή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ομόνοια και να κατακτήσει το πρωτάθλημα της προηγούμενης σεζόν.

Η επιτυχία της Ομόνοιας να επεκτείνει το συμβόλαιό του πέρασε από αρκετές δυσκολίες αλλά... τέλος καλό, όλα καλά. Και οποιαδήποτε ανησυχία υπήρχε, εξαγνίστηκε και μετατράπηκε σε ανακούφιση και χαρά για το γεγονός πως η μεγάλη ασφάλεια θα συνεχίσει να υπάρχει στα γκολπόστ των πρασίνων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σκληρά μαρκαρίσματα: Τελευταία Ενημέρωση