ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Κατόπιν εορτής, όπως πάντα…

Γιώργος Λογίδης

Γιώργος Λογίδης

Θορυβήθηκαν στην ΚΟΠ, από τις αντιδράσεις και προωθούν προς τα σωματεία θέμα αναθεώρησης της πρόνοιας της προκήρυξης περί αναβολής αγώνων. Πάλι καλά θα μπορούσε να πει κάποιος και κάλλιο αργά παρά ποτέ. Γιατί πολλές αναβολές αγώνων είχαμε και τα προηγούμενα χρόνια, γιατί το φαινόμενο να διεξάγονται αγώνες του πρώτου γύρου μετά τους αντίστοιχους του δεύτερου γύρου δεν θα είναι μόνο φετινό, γιατί και φέτος θα ψάχνουμε να βρούμε ποιοι παίκτες έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν σε παιγνίδια της πρεμιέρας τα οποία διεξάγονται μήνες μετά!

Γιατί μας εκπλήσσει όμως το σκηνικό και κυρίως το γιατί τρέχουμε τώρα να διορθώσουμε την κατάσταση; Πολλές σημαντικές αποφάσεις έχουν παρθεί τα τελευταία χρόνια, χωρίς την απαραίτητη προεργασία και μελέτη. Όπως και πολλές αποφάσεις σε σημαντικά θέματα, έχουν παρθεί εκ των υστέρων και αφού βιώσαμε τις συνέπειες της… ανοργανωσιάς μας. Για να προστεθεί, να αφαιρεθεί ή να διαφοροποιηθεί μια πρόνοια της προκήρυξης, απαιτείται η έγκριση της γενικής συνέλευσης των σωματείων της ΚΟΠ.

Κάποια από τα σωματεία που αντιδρούν τα τελευταία χρόνια στις αναβολές ή και σε άλλα σημαντικά θέματα, αλλιώς αξιολόγησαν και διαφορετικά συμπεριφέρθηκαν σε συνελεύσεις και ψηφοφορίες για σημαντικές αποφάσεις. Κυρίως, γιατί προεργασία πριν τη λήψη σημαντικών αποφάσεων σπάνια γίνεται, γιατί πολλές φορές (αν όχι πάντα), το κριτήριο για την έγκριση ή και απόρριψη κάποιων προτάσεων και εισηγήσεων έχει να κάνει μόνο με σωματειακά συμφέροντα, γιατί τις πλείστες φορές, σωστός προγραμματισμός δεν υπάρχει, παρά μόνο διάθεση για πρόσκαιρες λύσεις, τύπου περνάμε τώρα και για το αύριο βλέπουμε. Ακόμη και στο μέγα ζήτημα της βίας στα γήπεδα, ακόμη και στο τεράστιο θέμα του μέτρου της κάρτας φιλάθλου, αν πριν καταλήξει η πολιτεία στη σχετική νομοθεσία και στο συγκεκριμένο μέτρο, τα σωματεία είχαν διάθεση να ασχοληθούν να βοηθήσουν και να παραμερίσουν πρόσκαιρα συμφέροντα τους, ίσως να μην φθάναμε καν στη συζήτηση ενός τέτοιου μέτρου…

Θέμα νοοτροπίας, κουλτούρας ή ποιότητας και ικανοτήτων ατόμων σε καίρια πόστα. Μάλλον συνδυασμός των πιο πάνω…

Πίσω από τις κάμερες: Τελευταία Ενημέρωση

X