ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ομόνοια: Βουτιά στην πιο βαθιά θάλασσα

Η δυσκολία της αποστολής του Χένινγκ Μπεργκ

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Ο Χένινγκ Μπεργκ βρίσκεται στην Κύπρο από το βράδυ της Κυριακής και το μεσημέρι της Δευτέρας πήγε στα γραφεία των πρασίνων, όπου έθεσε υπογραφή σε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του «τριφυλλιού».

Επισκέφθηκε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του «Ηλίας Πούλλος» και το στάδιο ΓΣΠ. Έπειτα επέστρεψε στα γραφεία και αφιέρωσε το υπόλοιπο της ημέρας σε θέματα προγραμματισμού και οργάνωσης μαζί με τους νέους του συνεργάτες.

Από πλευράς υπόβαθρου ο Χένινγκ Μπεργκ δείχνει ότι έχει την ικανότητα να φέρει σε αίσιο πέρας το έργο του

Έγινε λοιπόν και η ξενάγηση στους χώρους που επιβάλλονται για κάθε νεοαφιχθέντα προπονητή. Η νέα εποχή έχει όμως για το τριφύλλι έχει αρχίσει από την περασμένη Πέμπτη που η Ομόνοια ανακοίνωσε επίσημα τη διετή συνεργασία με το Νορβηγό κόουτς.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Ανεβάζει ταχύτητα στα μετεγγραφικά

Είναι γεγονός ότι ο Χένινγκ Μπεργκ  έχει πολύ δύσκολη δουλειά να κάνει από την αρχή. Ναι, από την αρχή. Γιατί έχει αναλάβει μια ομάδα που πρέπει να οικοδομηθεί εκ θεμελίων.  Η περσινή λαίλαπα δεν άφησε τίποτα όρθιο. Και η προπέρσινη το ίδιο κακό είχε κάνει. Η ομάδα που θα φτιάξει ο Νορβηγός με τους συνεργάτες του θα πρέπει να είναι ανταγωνιστική. Θα πρέπει με άλλα λόγια να διεκδικήσει, επί τέλους, ....Ομονοιάτικους στόχους και να μην μπαινει στο γήπεδο για να εξαντλήσει το ενενηντάλεπτο. Για να κάνει ξανά τον κόσμο της περήφανο.

Το νέο περιβάλλον για το Νορβηγό περιλαμβάνει και την αφόρητη  πίεση που ούτε τη φαντάζεται, όσο και αν τον έχουν προετοιμάσει. Όπως δεν τη φανταζόταν ο κάθε νεοφερμένος συνάδελφος του, που την έζησε στο πετσί του αργότερα.  Την πίεση που ασκεί ο πικραμένος εδώ και χρόνια κόσμος της δημοφιλέστερης ομάδας του τόπου όχι μόνο στην  τεχνική ηγεσία αλλά και στους ποδοσφαιριστές.

Η τελευταία φορά που προπονητής συμπλήρωσε ποδοσφαιρική χρονιά στην Ομόνοια ήταν το 2014-15, όταν καθόταν στον πάγκο ο Κώστας Καιάφας. Και η Ομόνοια, αν εξαιρέσουμε την απελθούσα σεζόν, κάνει μεγάλη υπομονή με τους προπονητές. Υπομονή ασυνήθιστη για τα δικά μας δεδομένα.

Κάποιοι εξ’αυτών που εργάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια έπρεπε να είχαν πάρει πόδι πολύ πριν τη λύση της συνεργασίας τους με το τριφύλλι. Δεν είναι αυτό το θέμα μας, αλλά καλό εόναι να θυμίζουμε τις άστοχες αποφάσεις, ή μη αποφάσεις που συνέβαλαν στο να φθάσει η μεγάλη Ομόνοια σε αγωνιστικό κατάντημα.

Από πλευράς υπόβαθρου ο Χένινγκ Μπεργκ, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που θα συναντήσει, δείχνει ότι έχει την ικανότητα να φέρει σε αίσιο πέρας το έργο του. Παρουσιάζεται δηλαδή ως κατάλληλος -θεωρητικά- να σηκώσει το βάρος και να οδηγήσει την ομάδα στο δρόμο της αγωνιστικής αναγέννησης και  τις χιλιάδες του πράσινου λαού  στους εφτά ουρανούς.

Ο Νορβηγός κόουτς ήδη έχει βουτήξει στη θάλασσα με τα πιο βαθιά νερά. Οσο πιο γρήγορα  το καταλάβει, τόσο το καλύτερο..

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

X