ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
16° Λευκωσία,
22 Οκτωβρίου, 2021
sport fm - listen live

Ομόνοια: Το βάθος και τα λιμνάζοντα μετεγγραφικά ύδατα

Για να ξέρουμε τι λέμε για το υλικό της ομάδας

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Λοίζος Λοϊζου (27), Μαρίνος Τζιωνής (32), Ανδρόνικος Κακουλλής (15), Γιάννης Κούσουλος (35), Νικόλας Παναγιώτου (4), Χαράλαμπος Χαραλάμπους (2) Κωνσταντίνος Παναγή (3), Χαράλαμπος Κυριακίδης (1) Κωνσταντίνος Βενιζέλος (2) Φώτης Παπουλής (29) (Κυπριακό διαβατήριο).

Αυτοί αποτελούν τη μια …κατηγορία, Κύπριων ποδοσφαιριστών της Ομόνοιας. Στην παρένθεση σημειώνονται οι περσινές τους συμμετοχές στο πρωτάθλημα.

Αυτοί οι 10 ποδοσφαιριστές είτε είναι ήδη βασικοί είτε έχουν παίξει ως βασικοί σε αρκετά παιχνίδια. Και όταν λέμε «βασικοί» η λέξη χρησιμοποιείται στην απόλυτη σημασία της ανεξαρτήτως του αριθμού συμμετοχών του καθενός. Με άλλα λόγια οι παίκτες αυτοί δεν έχουν παίξει ως βασικοί, ούτε σε φιλικά προετοιμασίας, ούτε σε πλέι-οφ άνευ βαθμολογικής σημασίας ούτε ως αλλαγές σε ματς που έχουν κριθεί και των οποίων τα λεπτά που απομένουν είναι διαδικαστικά, ούτε ως αλλαγές σκοπιμότητας σε ματς όπου μένουν δευτερόλεπτα για να σφυρίξει το τέλος ο ρεφ.

Πάρις Ψάλτης, Ανδρέας Ευαγγέλου, Ανδρέας Ασημένος, Ανδρέας Σάββα, Άγγελος Ζευκής. Αυτοί ανήκουν σε μια άλλη κατηγορία Κυπρίων παικτών που είτε έχουν ήδη αγωνιστεί, είτε βρίσκονται στον προθάλαμο της πρώτης ομάδας. Είναι άλλη μια πεντάδα ποδοσφαιριστών.

Η Ομόνοια είναι με βάση τα πιο πάνω η ομάδα με το επαρκέστερο Κυπριακό υλικό. Πόσες άλλες ομάδες στο πρωτάθλημα έχουν τόσους εντεκαδάτους Κύπριους ικανούς να μπουν και στο γήπεδο και να ανταποκριθούν σε ότι τους αναθέσει ο προπονητής ή ακόμη να κάνουν την διαφορά;  Επανατίθεται η ερώτηση για λόγους εμπέδωσης για αυτούς που...δυσκολεύονται  να καταλάβουν. Πόσες άλλες ομάδες διαθέτουν αυτό το χαρακτηριστικό;

Πάμε στο γενικότερο. Η Ομόνοια έχει τώρα 13 ξένους /κοινοτικούς στο δυναμικό της, ενώ όπως πληροφορούμαστε εντάσσεται και ο 14ος. Ο 15ος (Ερνστ Ασάντε) θα είναι παρών το Δεκέμβριο.

Βάθος είπατε; Γενικότερο και όχι απλώς …Κυπριακό. Και πάλι δεν συζητιέται το θέμα. Είναι εκτός για την ώρα οι Μάρκο Τσέποβιτς, Ερικ Μποτεάκ, Γιάννης Κούσουλος, Τόμας Χούμποτσαν, Γιαν Λέζιακς, Κίκο, ενώ ...μισομπήκαν στην ομάδα οι Ιγιάγι Αντιεμγουέν και Εκτορ Γιούστε. Μόνο αυτοί!

Εκείνο που μπορεί κανείς να θέσει ως επιχείρημα για το υλικό δεν είναι το ελλιπές βάθος, αλλά το ότι η ενίσχυση -στα χαφ- άργησε. Έχουν τελεστεί τέσσερα Ευρωπαϊκά ματς, την Πέμπτη έρχεται το πέμπτο και αν εξαιρέσουμε το πρώτο ματς, (Ζάγκρεμπ), η ομάδα έχει παίξει χωρίς αμιγώς αμυντικό χαφ. Αργοπορία στην ενίσχυση είχε σημειωθεί και πέρυσι (θυμάστε πότε ήλθαν οι Ερνστ Ασάντε και Αμπντουλαχί Σέχου). Τελικά όμως η αργοπορία αυτή δεν στοίχισε. Ένας τέτοιος παίκτης –ακόμη και αν δεν τραυματιζόταν ο Γιάννης Κούσουλος- είναι αναγκαίος. Οι επαρκείς αμυντικοί χαφ είναι απαραίτητοι ειδικά στην Ευρώπη όπου χώροι κενοί είναι κάτι απαγορευτικό.

Άλλο λοιπόν το βάθος και άλλο η αργοπορία στην ενίσχυση.

Τέλος πάντων. Ο Φουάτ Μπασιρού είναι προ των πυλών, ενώ από ότι φαίνεται και κάτι άλλο ετοιμάζεται. Όλα συνηγορούν στο ότι αποκτάται και παίκτης Κύπριος ή παίκτης καταλόγου Β.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Πέτρος Παπαγιώργης

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση