ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Είτε αρχίσει το πρωτάθλημα, είτε όχι

Λόγω πολιτικής, δείχνει έτοιμη για την επόμενη μέρα.

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Την πολιτική της Ομόνοιας κατά την τελευταία διετία σε σχέση με τις Ακαδημίες, είχαμε θίξει σε προηγούμενα ρεπορτάζ.

Στο συγκεκριμένο τομέα αναφέρθηκε ο Χένινγκ Μπεργκ στην πρόσφατη του διαδικτυακή συνάντηση με τους φίλους της ομάδας, λέγοντας ότι επίκειται προβιβασμός και άλλων νεαρών, πλην αυτών που έχουν προωθηθεί κατά την τελευταία διετία. Νεαρότερων, για την ακρίβεια, των ήδη προαχθέντων.

Αν εξαιρέσουμε τη Νέα Σαλαμίνα, που και αυτή στην πράξη προωθεί νεαρούς, τα λόγια των παραγόντων των λοιπών ομάδων παραμένουν λόγια. Δεν αναφερόμαστε σε χρησιμοποίηση Κυπρίων παικτών, αλλά σε προώθηση τους σε προγραμματισμέ νη βάση.

Είτε αρχίσει το πρωτάθλημα, είτε όχι, η χασούρα των ομάδων είναι δεδομένη. Ακόμα κι αν προβούν σε περικοπές αμοιβών από τους παίκτες όπως αναμένεται, των οποίων το ύψος πιθανότατα εξαρτάται από το αν θα διεξαχθούν ή όχι τα play offs και τα play out. Τα έσοδα από τα εισιτήρια των εντός έδρας αγώνων που έμειναν έχουν χαθεί σε κάθε περίπτωση. Εκτός απροόπτου θα χαθούν και τα έσοδα από τα εισιτήρια διαρκείας της επόμενης σεζόν, καθώς φαίνεται απίθανο η αγωνιστική περίοδος 2020-2021 να αρχίσει με «πράσινο φως» για την παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα.

Όλα αυτά είναι «πλην» και οι διοικήσεις κάθε ομάδας θα πρέπει να τα αντιμετωπίσουν.Είναι πολλοί εκείνοι που λένε ότι η οικονομική δυσκαμψία θα αναγκάσει τις ομάδες να κάνουν στροφή στους ημεδαπούς ποδοσφαιριστές. Αυτό βέβαια λέχθηκε και στην οικονομική κρίση του 2013, αλλά δεν έγινε. Εκείνο που έγινε ήταν ότι ο αριθμός των ψηλών συμβολαίων έχει μειωθεί.

Ανάπτυξη ακαδημιών, συν δυνατό scouting για πιτσιρικάδες από το εσωτερικό, αλλά και το εξωτερικό ει δυνατόν, ίσον οικονομική βελτίωση της ομάδας, «ανεξαρτησία» και σταθερή ενίσχυση του ταμείου, ανεξάρτητα από το βαλάντιο του ιδιοκτήτη.

Οσο πιο γρήγορα το αντιληφθούν αυτό, οι ομάδες και το κάνουν πράξη τόσο πιο γρήγορα θα βελτιώσουν σταδιακά την ποιότητα του υλικού τους, την ανταγωνιστικότητά τους και φυσικά θα αναπνέουν καλύτερα οικονομικά. Ίσως σε κάποιο σημείο γίνουν και αυτόφωτες οικονομικά σε σχέση με τους ιδιοκτήτες τους.

Η Ομόνοια δείχνει να το έχει ήδη αντιληφθεί. Και όχι μόνο. Γιατί το να το αντιληφθεί κανείς, είναι το αρχικό βήμα. Που για νάμαστε ειλικρινείς δεν ισοδυναμεί και με... τη λύση του θεωρήματος του Αϊνστάιν.

Το ζητούμενο-η μαγκιά που λένε- είναι η υλοποίηση. Είναι κανείς που αμφιβάλλει ότι η Ομόνοια έχει αρχίσει τη διαδικασία της υλοποίησης; Α, να μη ξεχάσουμε. Όπως πληροφορούμαστε, στο τριφύλλι ετοιμάζουν περεταίρω βήματα στα τμήματα υποδομής. Οι ακαδημίες βρίσκονται προ… αναδιοργάνωσης για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Πέραν της πτυχής των ακαδημιών να σημειωθεί και κάτι άλλο σε σχέση με αυτό το πιεστικό περιβάλλον που προκάλεσε το stop λόγω κορονοϊού. Η Ομόνοια δεν είναι βέβαια άνετη, αλλά είναι σε λιγότερο δύσκολη κατάσταση συγκριτικά με άλλες ομάδες, αφού ελάχιστα συμβόλαια λήγουν, ενώ πολύ λίγες προσθήκες θα γίνουν.

Είτε αρχίσει το πρωτάθλημα, είτε όχι, η Ομόνοια δεν δείχνει να είναι οικονομικά πιεσμένη σε βαθμό που να ανησυχεί. Απεναντίας λόγω σωστής πολιτικής, (καλλιέργεια και γονιμότητα ακαδημιών και εύστοχες επιλογές το καλοκαίρι), δείχνει έτοιμη για την επόμενη μέρα. Και τη μεθεπόμενη. Γιατί το ποντάρισμα στα νιάτα δείχνει… απόδοση περισσότερης διάρκειας.

.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

Ατρόμητη…

Ατρόμητη…

Η Ομόνοια βγάζει ποιότητα και αυτοπεποίθηση στην Ευρώπη
Πέτρος Παπαγιώργης
 |  ΟΜΟΝΟΙΑ
X