ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Advertisement

Σήμερα η συνάντηση στο Κόμο, Κρίνεται το μέλλον του ευρωπαϊκού μπάσκετ

Σήμερα είναι προγραμματισμένη η πρώτη ημέρα της συνάντησης στο Κόμο της Euroleague στην οποία αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και το ενδιαφέρον - πρόταση του NBΑ.

Πώς θα είναι το ευρωπαϊκό μπάσκετ τα επόμενα χρόνια;

Στην ερώτηση αυτή αναμένεται να έχουμε απάντηση τις επόμενες ημέρες καθώς σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθεί στο Κόμο της Ιταλίας η συνάντηση των υπευθύνων της Euroleague. Μία συνάντηση που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον καθώς σε αυτή θα ληφθούν αποφάσεις άκρως σημαντικές για το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Το μέγα ζήτημα που θα τεθεί επί τάπητος είναι το ενδιαφέρον - πρόταση του ΝΒΑ για την εξαγορά ενός μεγάλο μέρους των μετοχών της διοργανώτριας Αρχής για τη δημιουργία μίας λίγκας σε όλη την Ευρώπη υπό την αιγίδα του ΝΒΑ.

Ανάλογα με την απόφαση που θα ληφθεί σε αυτό το ζήτημα τα… δευτερεύοντα αλλά επίσης σημαντικά ζητήματα που θα κληθούν να συζητήσουν και να αποφασίσουν οι υπεύθυνοι της Euroleague είναι το φορμάτ για τα επόμενα χρόνια με την αύξηση του αριθμού των ομάδων.

Οι ιδιοκτήτες των ομάδων μετόχων της Λίγκας θα αποφασίσουν εάν θα πάνε στις 24 οι ομάδες που θα συμμετέχουν στη λίγκα με ομάδες να μπαίνουν στο πρωτάθλημα, ανάμεσα στις οποίες είναι και δικές μας, με τον ΠΑΟΚ έναντι του Άρη να φαντάζει -αυτή την στιγμή- η ομάδα που έχει ήδη κάνει όλες τις διεργασίες που χρειάζονται και να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Συγκεκριμένα υπάρχουν 13 ομάδες που ερίζουν για τις τέσσερις θέσεις. Εκτός των δύο ελληνικών ομάδων έχουν καταθέσει φακέλους και οι Χαποέλ Ιερουσαλήμ, Χαποέλ Τελ Αβίβ, Ερυθρός Αστέρας, Ντουμπάι, Λόντον Λάιονς, Παρί, Παρτίζαν, Ρόμα, Νάπολι, Βίρτους Μπολόνια και Βαλένθια.

Πηγή: sport-fm.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΕΥΡΩΠΗ: Τελευταία Ενημέρωση