ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Απλώς …respect!

Για τη διαφορετικότητα που επέδειξε μέσα σε ένα σκηνικό τραγικότητας

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Το τοπίο παραμένει θολό στο χώρο του αθλητισμού και δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι και διαφορετικά. Ουδείς με ασφάλεια μπορεί να προβλέψει τι ξημερώνει και άπαντες έχουν στρέψει τα βλέμματα στον ιατρικό κλάδο και περιμένουν τις εξελίξεις.

Το σίγουρο είναι ότι πιθανή επανεκκίνηση των διαφόρων αθλημάτων σε άδεια γήπεδα – υπάρχουν και άλλα πέραν του ποδοσφαίρου αθλήματα- αλλοιώνει τόσο το περιεχόμενο, όσο και την ουσία του ποδοσφαίρου ή του μπάσκετ. Άλλωστε, η διεξαγωγή ενός αγώνα κεκλεισμένων των θυρών ήταν πάντοτε μια μορφή τιμωρίας για όλες τις ομάδες, αλλά και για τους φιλάθλους.

Το πρόγραμμα επανέναρξης –αν μετατραπεί σε πραγματικότητα- θα είναι το πιο εξαντλητικό που έχει υπάρξει ποτέ, με διαδοχικά παιχνίδια οι δε ομάδες που θα έχουν το πιο βαθύ ρόστερ, θα είναι εκείνες που θα μπορέσουν να διαχειριστούν καλύτερα την κατάσταση.

Μέσα σε όλο αυτό το πρωτόγνωρο για όλον τον πλανήτη σκηνικό, είναι φυσικό ο κάθε άνθρωπος να εκφράζει την άποψη του. Στο χώρο του Κυπριακού αθλητισμού και για νάμαστε ακριβέστεροι, του ποδοσφαίρου, όλον αυτόν τον καιρό γίνονται συστηματικά δηλώσεις από παράγοντες σωματείων. Είναι εμφανές και ταυτόχρονα λυπηρό, το ότι η πλειοψηφία των παραγόντων, εκφράζεται πιστεύοντας ότι μιλάει μόνο σε ηλίθιους. Υπάρχουν αυτοί-δεν υπάρχει άλλωστε κοινωνία χωρίς ηλίθιους- όμως υπάρχουν και άνθρωποι που δεν έχουν αυτήν την ιδιότητα.

Και τι δεν ακούσαμε αυτές τις μέρες από κάποια στόματα. Δεν νομίζω ότι χρειάζονται υπενθύμιση οι ανοητολογίες.   Κάποιοι δε προχώρησαν και σε πράξεις. Έκαναν προπόνηση εν μέσω έξαρσης της πανδημίας ( σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν οι μόνοι, άρα δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι έχουν το μονοπώλιο της ευφυΐας), σε μια πιστή εφαρμογή του… φέαρ πλέι. Για να είναι πιο έτοιμοι από τα …κορόιδα που μένουν σπίτι, όταν θα αρχίσει το πρωτάθλημα!

Να προσθέσουμε ότι και στις τηλεδιασκέψεις λέχθηκαν μαργαριτάρια. Αυτό που ξεχώρισε ήταν η εισήγηση κάποιου να αναδειχθούν οι Ευρωπαίοι με κλήρωση! Κουφό...μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο.

«Για να βρούμε μια λύση πρέπει να φύγουμε όλοι δυσαρεστημένοι». Αν φύγει κάποιος ευχαριστημένος σημαίνει ότι δεν είναι καλή η λύση. Είναι λίγο παράξενο αλλά πρέπει να βρούμε μια λύση για να επιβιώσουμε».

Αυτή ήταν η τοποθέτηση του προέδρου της Ομόνοιας Σταύρου Παπασταύρου στην πρώτη τηλεδιάσκεψη της ΚΟΠ που έγινε στις 2 Απριλίου με αφορμή την κατάσταση που δημιούργησε η πανδημία.

Η διαφορετική αυτή θέση προέρχεται από τον επικεφαλής της ομάδας που είναι κατά την τρέχουσα σεζόν πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα. Αυτή η ομάδα έχει χάσει, από τότε που ιδρύθηκε μέχρι τώρα, τέσσερα πρωταθλήματα (ναι τέσσερα!) με διαφορά τερμάτων. Τις σεζόν 1968-69, 1969-70, 1979-80, 1998-99.

Ήταν δε πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα στο πρωτάθλημα της σεζόν 1963-64 που διακόπηκε την έβδομη αγωνιστική με απόφαση της ΚΟΠ λόγω των διακοινοτικών ταραχών. Παρουσίαζε το καλύτερο ποδόσφαιρο και εμφανιζόταν ως η επικρατέστερη ομάδα για την κατάκτηση του τίτλου.  Που για λόγους ανωτέρας βίας, δεν ήλθε ποτέ. 

Συγκρίνετε…και κρίνετε. Εμείς λέμε… respect. Όχι στον Σταύρο Παπασταύρου, ούτε στο ΔΣ της εταιρείας.

Respect στην Ομόνοια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση

Ατρόμητη…

Ατρόμητη…

Η Ομόνοια βγάζει ποιότητα και αυτοπεποίθηση στην Ευρώπη
Πέτρος Παπαγιώργης
 |  ΟΜΟΝΟΙΑ
X