ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Τίποτα δεν παραμένει το ίδιο

Το γεγονός ότι κάποιος ή κάτι είτε καλυτερεύει είτε χειροτερεύει είναι μέρος της ίδιας της ζωής

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

papagiorgis@sppmedia.com

Η φετινή πορεία της Ομόνοιας στο πρωτάθλημα, μέχρι στιγμής, είναι όντως τραγική. Η περυσινή πρωταθλήτρια που μπήκε στο πρωτάθλημα ως το (θεωρητικό) πρώτο φαβορί βρίσκεται ενώπιον ενός ιστορικού χαμηλού και ενώπιoν της ... ισοφάρισης ενός άλλου ιστορικού χαμηλού.

Κινδυνεύει σοβαρότατα  να μείνει εκτός του πρώτου γκρουπ του πρωταθλήματος για πρώτη φορά από τη σεζόν 2007-08 που άρχισε ο θεσμός και για πρώτη φορά να τελειώσει έβδομη μετά τη σεζόν 1953-54, την πρώτη δηλαδή χρονιά που η Ομόνοια αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της ΚΟΠ! Αυτά είναι και τα επικρατέστερα σενάρια.

Αυτό θα γίνει στο τέλος, γιατί η χρονιά δεν έχει τελειώσει από τη μια και από την άλλη δεν εξυπηρετει σε τίποτα

Δεν πρόκειται αυτή τη στιγμή να παραθέσουμε τις αιτίες. Αυτό θα γίνει στο τέλος, γιατί η χρονιά δεν έχει τελειώσει από τη μια και από την άλλη δεν εξυπηρετεί σε τίποτα. Νάστε όμως σίγουροι ότι με το πέρας της σεζόν, θα το κάνουμε. Μακριά από απλοϊκές σκέψεις και τοποθετήσεις ομοιάζουσες προς τοποθετήσεις καφενόβιων. Γιατί το θέμα είναι και σοβαρό και σύνθετο.

Θα καταγράψουμε σήμερα μια πτυχή του φαινομένου που ασφαλώς δεν είναι από μόνη της αρκετή για συμπεράσματα. Είναι όμως μια ένδειξη που ...φωτίζει σε ένα βαθμό τα πράγματα. Σε πρόσφατο κείμενο, αναφέραμε ότι οι παίκτες που αγωνίστηκαν σε επίπεδο που αρμόζει  για πρωταγωνίστρια ομάδα, ήταν οι Φώτης Παπουλής και Μαρίνος Τζιωνής. Συγκαταλέγουμε σε μικρότερο βαθμό και το Νικόλα Παναγιώτου, λόγω μικρότερου χρόνου συμμετοχής.

Από τους υπόλοιπους κανείς δεν απέδωσε σε standards που απαιτούν οι συνθήκες πρωταθλητισμού. Ας πάρουμε όμως ορισμένα εύγλωττα παραδείγματα.

Ο Φαμπιάνο Ριμπέιρο, που πέρυσι έκανε παρουσία σε τοπ επίπεδο φέτος δεν έδειξε αυτό το σχεδόν τέλειο πρόσωπο που έδωσε σημαντικούς βαθμούς στην Ομόνοια. Ο Βραζιλιάνος έκανε πέρυσι φουλ χρονιά. Ίσως την καλύτερη της καριέρας του. Φέτος έχει 14 συμμετοχές μέχρι τώρα λόγω του τραυματισμού του.

 Ο Γιαν Λέτσιακς σαφώς και δεν είναι ο περσινός παικταράς που όλοι θαυμάσαμε. Πέρυσι είχε το φανταστικό αριθμό των 12 ασίστ και φέτος έχει μόλις μια. Έχει όμως τρία γκολ, ενώ πέρυσι δεν είχε σκοράρει. Έχει διαπράξει ατομικά λάθη κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει. Δεν είναι ο περσινός εξαιρετικός παίκτης. Τελευταίως πάντως ανέβασε απόδοση.

Πίσω από τον περσινό καλό εαυτό τους είναι και οι Τόμας Χούμποτσαν και Άνταμ Λανγκ, ειδικά ο πρώτος. Έχουν υποπέσει σε ατομικά λάθη που στοίχισαν, με συχνότητα ασυνήθη για τα δεδομένα τους.

Πέρυσι η Ομόνοια σε ολόκληρο το πρωτάθλημα (36 ματς) δέχθηκε 17 γκολ και φέτος σε 20 ματς δέχθηκε 21!

Ο Μάρκο Τσέποβιτς έκανε πέρυσι μια εξαιρετική χρονιά (16 ματς -8 γκολ) συμβάλλοντας στην παραγωγικότητα της ομάδας. Φέτος είναι αρκετά πίσω από τον περσινό εαυτό του, (19 ματς -3γκολ), ενώ η ομάδα σκοράρει με το σταγονόμετρο. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι η ευθύνη γιαυτό πέφτει όλη στο Σέρβο.

Οι Έρικ Μποτεάκ και Ερνστ Ασάντε που πέρυσι είχαν σημαντική συνεισφορά φέτος τραυματισμών ένεκα …δεν υπάρχουν. Ο Γάλλος πέρυσι σε 22 ματς είχε 5 γκολ και 3 ασίστ, φέτος έχει μια ασίστ, ενώ ο Γκανέζος σε 30 ματς πέτυχε 8 γκολ. Φέτος ο πρώτος έχει 9 συμμετοχές και ο δεύτερος μόλις 3.

Τίποτα στη ζωή δεν παραμένει το ίδιο. Οι ομάδες των οποίων το άτομο αποτελεί μέλος βρίσκονται πάντοτε σε μια κατάσταση ύπαρξης. Η κατάσταση αυτής της ομάδας είτε καλυτερεύει είτε χειροτερεύει.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Λίγα και Σταράτα: Τελευταία Ενημέρωση