

Χρήστος Ζαβός
Τι και αν κάποιοι φρόντισαν να συσχετίσουν το μέλλον του με αυτό του κουμπάρου του στον πολιτικό στίβο, τι και αν δημοσιεύματα τον έφεραν κουρασμένο και αποφασισμένο να αποχωρήσει, τα ευχάριστα μαντάτα μας ήρθαν από τη Λεμεσό, όπου ο Γιώργος Κούμας δημοσιοποίησε προ μιας εβδομάδας την επιθυμία του να υποβάλει υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές του καλοκαιριού.
Ο ίδιος δε, αξιολογεί το έργο της διοίκησης του ως θετικό συνεπώς ποιος ο λόγος να αποχωρήσει; Σαν ελβετικό ρολόι λειτουργεί η Ομοσπονδία, ψεγάδι δεν έχουν οι αθεόφοβοι. Σαν τα μάτια τους προσέχουν το ποδόσφαιρο… άλλη έννοια πέραν από την προστασία και την προώθηση του δεν έχουν.
Μήτε η εξουσία, μήτε το χρήμα τους κόπτει, μήτε καμιά σκοπιμότητα υπάρχει πίσω από την δράση τους. Καμία. Υπηρέτες του αθλήματος, ταγμένοι στο καλό της κοινωνίας, ένα με τους φιλάθλους ανά την Κύπρο.
Τα ταλέντα στο νησί περισσεύουν, ο κύπριος ποδοσφαιριστής βρήκε επιτέλους τη θέση που του αξίζει, τα γήπεδα τίγκα, υπερσύγχρονα, οι εθνικές ομάδες έχουν πάει σ’ άλλο επίπεδο, οι διαιτητές ομοίως, ο κόσμος επέστρεψε στα γήπεδα, οι προπονητές μας δημιούργησαν σχολή σκέψης που επηρεάζει την Ευρώπη, η βία αποτελεί παρελθόν, διαφθορά ήταν και έφυγε, το δικαστικό σώμα εντός του αθλήματος σφύζει από αξιοκρατία, τα πάρε- δώσε μεταξύ παραγόντων και Ομοσπονδίας έπαψαν, δανεικά και αγύριστα δεν υφίστανται, ο υπόκοσμος μια που μπήκε εξαφανίστηκε από το χώρο… μείνε για πάντα προεδράρα, να ζούμε πάντα τέτοια.
Και άμα με ρωτάς, τροποποίησε τα καταστατικά περί της εκλογής του προέδρου, στο πι και φι κάνε μια «συνταγματική αναθεώρηση» και μιμήσου τον Πάπα εκεί στη Ρώμη ή και τον Αρχιεπίσκοπο που είναι και πιο κοντά μας. Μείνε δια βίου, πρόεδρε και κράτα και τους συνεργάτες σου που και αυτοί αποτελούν έμπνευση για τον καθένα από μας και ας μην ασχολείται με το ποδόσφαιρο.
Τέτοια ανιδιοτέλεια, τέτοια θέληση για προσφορά, τέτοιες θυσίες ούτε σε ιστορίες της Παλαιάς Διαθήκης δεν διαβάζεις. Σύγχρονοι οσιομάρτυρες να έχουμε την ευχή τους.
Και τα σωματεία- εταιρίες χαιρέτα μας, πιστοί σου υπηρέτες , αφού στον προεκλογικό αγώνα που ήδη ξεκίνησες όλο και κάτι θα έχεις να τους πεις ή και να σου πουν. Ξέρεις εσύ…και ξέρουμε όλοι!!!
*Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή της Κύπρου στις 5 Μαρτίου 2023