ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Ουτρέχτη πιέζει μέσω της UEFA κι ελπίζει για Ευρώπη

Η διοίκηση της Ουτρέχτης είχε τα τελευταία 24ωρα απευθείας συζητήσεις με την UEFA

Το οριστικό lockdown στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο της Ολλανδίας μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, με κυβερνητική απόφαση, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, άφησε με μεγάλα... παράπονα αρκετές ομάδες της χώρας. Εκτός από τις Καμπούρ και Ντε Γκράαφσαπ που -με αποφάσεις της ομοσπονδίας- στερήθηκαν την άνοδό τους στην Eredivisie μολονότι ήταν πρωτοπόρες στη Β’ Κατηγορία Ολλανδίας, «βολές» κατά της KNVB έχει εξαπολύσει και η Ουτρέχτη, η οποία έχασε την ευρωπαϊκή έξοδό της εις... διπλούν.

Αφενός διότι ματαιώθηκε ο τελικός του Κυπέλλου Ολλανδίας, στον οποίο είχε προκριθεί μαζί με τη Φέγενορτ κι αφετέρου διότι η ομοσπονδία έδωσε την τελευταία ευρωπαϊκή θέση του Europa League στην 5η Βίλεμ, η οποία είχε τρεις βαθμούς περισσότερους από την Ουτρέχτη, αλλά με ένα ματς περισσότερο και πολύ χειρότερο συντελεστή τερμάτων.

Η διοίκηση της Ουτρέχτης είχε τα τελευταία 24ωρα απευθείας συζητήσεις με την UEFA, εκφράζοντας το παράπονό της για τα κριτήρια με τα οποία επέλεξε να «μοιράσει» τα ευρωπαϊκά εισιτήρια η KNVB. Παράλληλα, ασκεί πολύ μεγάλες πιέσεις για να δοθεί το «πράσινο φως» της διεξαγωγής μόνο του τελικού του Κυπέλλου μέσα στον Αύγουστο, όπως αναμένεται να γίνει π.χ. στο Βέλγιο, που επίσης οδήγησε σε οριστικό «λουκέτο» το πρωτάθλημα της περιόδου 2019/20.

Πηγές από τον σύλλογο της Ουτρέχτης ανέφεραν πως η UEFA έχει υποδεχθεί με πολύ θετικό τρόπο τα αιτήματα της ομάδας τους και τα παράπονά της για τον τρόπο με τον οποίο «μοιράστηκαν» τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, ενώ στέκονταν και στις προ ημερών δηλώσεις του προέδρου της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, Αλεκσάντερ Τσέφεριν, ο οποίος επισήμανε πως «...ορισμένες διοργανώσεις ολοκληρώθηκαν πολύ πρόωρα».

Η Ουτρέχτη θα έχει επαφές μέσα στην εβδομάδα με την ομοσπονδία, προκειμένου να προωθήσει τη διαδικασία διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ολλανδίας, μέσα στον Αύγουστο και τα ολλανδικά ΜΜΕ, ανέφεραν πως έχει πλέον αυξημένες πιθανότητες, εφόσον δοθεί το «ελεύθερο» από τις κυβερνητικές και υγειονομικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ευρώπη: Τελευταία Ενημέρωση

X