ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Απορρίφθηκαν οι εφέσεις των Ρώσων

Οριστικά χωρίς ομάδες σε διοργανώσεις των FIFA και UEFA

Οριστικά χωρίς την εθνική Ρωσίας και τις ρωσικές ομάδες θα διεξαχθούν οι διοργανώσεις της FIFA και της UEFA, αφού οι εφέσεις τους απορρίφθηκαν από το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο, το CAS.

Συνολικά, είχαν υποβληθεί έξι εφέσεις κατά των αποφάσεων της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τον αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων από τις διοργανώσεις, ωστόσο το CAS τις απέρριψε όλες κι έτσι την προσεχή σεζόν δεν θα αγωνιστεί ούτε η εθνική Ρωσίας, ούτε οι ομάδες σε Champions, Europa και Conference League.

«Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι η κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, και οι απαντήσεις του κοινού και της κυβέρνησης παγκοσμίως, δημιούργησαν απρόβλεπτες και πρωτοφανείς συνθήκες στις οποίες η FIFA και η UEFA έπρεπε να απαντήσουν», ανέφερε η δήλωση του CAS.

«Κατά τον καθορισμό ότι οι ρωσικές ομάδες και σύλλογοι δεν θα πρέπει να συμμετέχουν σε αγώνες υπό την αιγίδα τους, ενώ αυτές οι συνθήκες επιμένουν, η επιτροπή έκρινε ότι και τα δύο μέρη ενήργησαν εντός του πεδίου της διακριτικής ευχέρειας που τους παραχωρήθηκε βάσει των αντίστοιχων καταστατικών και κανονισμών τους», τονίζει στην απόφασή του το CAS.

Ευρώπη: Τελευταία Ενημέρωση