ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
14° Λευκωσία,
22 Ιανουαρίου, 2022
sport fm - listen live

Η ΑΕΚ τιμά την Κυθρέα

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Σε σεμνή, αλλά άκρως συγκινητική εκδήλωση το προσφυγικό Σωματείο ΑΕΚ ΚΥΘΡΕΑΣ τίμησε τα 70 χρόνια πορείας και δράσης της, με την ευκαιρία έκδοσης του λευκώματος «ΑΕΚ Κυθρέας 1950 – 2020».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021 στο οίκημα του Σωματείου στην Αγλαντζιά.
Ήταν μια τιμητική εκδήλωση της ΑΕΚ, αλλά παράλληλα και συναπάντημα των Κυθρεωτών, οι οποίοι στα 47 χρόνια της προσφυγιάς, το Σωματείο τους παραμένει ο Φάρος της Επιστροφής τους. Μάτια βουρκωμένα, μάτια παραπονεμένα, αλλά περήφανα, όπως αρμόζει στον κάθε Κυθρεώτη. Το καμάρι τους, η ΑΕΚ γιορτάζει και συνάμα παραμένει αγέρωχη και επιβλητική στα αθλητικό – κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας, για να θυμίζει και να μας υπενθυμίζει τις ρίζες και τις καταβολές μας.

Η τιμητική εκδήλωση της ΑΕΚ ήταν υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου, ο οποίος επαίνεσε το Συμβούλιο, τα μέλη και τους φίλους της ΑΕΚ, που κρατούν άσβεστη τη μνήμη των Κυθρεωτών.

Την ιστορική περιδιάβαση της ίδρυσης και πορείας της ΑΕΚ έκαμε το ιστορικό, ιδρυτικό μέλος και πολιτευτής του τόπου μας Δρ Πέτρος Στυλιανού, ενώ το ξεφύλλισμα – παρουσίαση του λευκώματος έγινε από τον συγγραφέα – λογοτέχνη Δρα Νίκο Ορφανίδη.

Η περηφάνια του ακροατηρίου ανδρώθηκε ακόμη περισσότερο, όταν ο ακούραστος Πρόεδρος του Σωματείου Ζαχαρίας Βασιλειάδης με τον παλμώδη χαιρετισμό του ξύπνησε μνήμες και θύμισες, το πως η ΑΕΚ παραμένει ζωντανή και ακλόνητη μέχρι τις μέρες μας. Οι θυσίες πολλές, αλλά η αγάπη για το Σωματείο και την Κυθρέα συνεχίζουν αυτή την ιστορική πορεία.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης ο Μάριος Κουλούμας, εκ μέρους των συγγενών των αγνοουμένων και πεσόντων μελών και φίλων της ΑΕΚ και ο Δημήτρης Γεωργίου εκ μέρους των προπονητών και ποδοσφαιριστών της ομάδας.

– Το λεύκωμα «ΑΕΚ Κυθρέας 1950 – 2020», οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το εξασφαλίσουν επικοινωνώντας με τον Γενικό Γραμματέα του σωματείου Γιώργο Νικολαΐδη στο τηλέφωνο: 99657465.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μικρές Κατηγορίες: Τελευταία Ενημέρωση