ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
10° Λευκωσία,
24 Ιανουαρίου, 2022
sport fm - listen live

Αγγέλα Ιωάννου: «Στους αγώνες της ζωής για τα παιδιά χωράμε όλοι»

Η πρόεδρος του Ορφέα μίλησε για τη συγκινητική πράξη του σωματείου

24sports team

info@24sports.com.cy

Ο Ορφέας Λευκωσίας, αυτό το υπέροχο σωματείο που η δράση του δεν περιορίζεται μονάχα στο ποδόσφαιρο, προέβη όπως έγινε γνωστό μέσω της σελίδας του στο Facebook σε μια αξιέπαινη κίνηση, καθώς θα προβάλλει στο μπροστινό μέρος της φανέλας της ομάδας το ίδρυμα «Αλκίνοος Αρτεμίου», το οποίο βοηθάει παιδιά με ογκολογικές και αιματολογικές παθήσεις.

Η πρόεδρος του σωματείου, Αγγέλα Ιωάννου, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Πίσω από τη Βιτρίνα» με τον Πέτρο Παπαγιώργη, αναφέρθηκε στην εκδήλωση της παρουσίασης της φανέλας του Ορφέα στην παρουσία του Αρτέμη Αρτεμίου, του πατέρα μικρού Αλκίνοου που έφυγε από τη ζωή πέρυσι στις 9 Δεκεμβρίου στην ηλικία των οκτώ χρόνων. Μίλησε επίσης γενικώς για τη δράση του Ορφέα σε ό,τι έχει να κάνει με τη στήριξη στα παιδιά με ογκολογικές και αιματολογικές παθήσεις.

Αρχικά είπε: «Άκουγα πριν το τραγούδι “Έχε το νου σου στο παιδί” (σ.σ. έπαιξε στην εκπομπή). Το ίδρυμα “Αλκίνοος Αρτεμίου” είναι ένα ίδρυμα που δημιουργήθηκε μετά που έφυγε ο μικρός-τεράστιος ήρωας Αλκίνοος από τη ζωή πριν από ένα χρόνο (9 Δεκεμβρίου 2020). Ήταν ένα παιδί που τον είχα δει μία Κυριακή που είχε μόλις ακρωτηριαστεί το ποδαράκι του λίγους μήνες πριν. Νομίζω ήταν εφτά χρόνων, έτρεχε και έπαιζε με τα άλλα παιδιά με εντυπωσιακό τρόπο, υπερκινητικός».

«Όπως είπε ψες ο πατέρας του στο γήπεδο που ήρθε για τη μικρή τελετή για να του δώσουμε τη φανέλα, όταν έκανε την εγχείρηση ο Αλκίνοος και ακρωτηριάστηκε το πόδι του, κατέβηκαν με τη μητέρα του κάτω για να τον αφήσουν να ξεκουραστεί και να πιούν έναν καφέ. Τους πήρε τηλέφωνο ο γιατρός να ανέβουν πάνω. Ο Αλκίνοος ήταν με πολλά φάρμακα για να μην πονάει και να υποφέρει. Και ο αγαπητός Αρτέμης μετά το τηλεφώνημα νόμισε ότι κάτι κακό συνέβη. Επέστρεψαν στο θάλαμο και τους είπε ο γιατρός “μην του ξαναφέρετε μπάλα. Από την ώρα που είδε την μπάλα δεν σταμάτησε να παίζει”. Δηλαδή ένα παιδί με ακρωτηριασμένο πόδι, γάζες, παυσίπονα, τα δυνατά φάρμακα, έπαιζε μπάλα στο θάλαμο μόλις είδε την μπάλα», πρόσθεσε.

Ακολούθως αναφέρθηκε στο γεγονός ότι στο μπροστινό μέρος της φανέλας του Ορφέα θα υπάρχει το λογότυπο του ιδρύματος: «Η τιμή είναι δική μας που φέρουμε στη φανέλα μας ένα ίδρυμα και θα συμμετέχουμε στον αγώνα μαζί με τα παιδιά με ογκολογικές και αιματολογικές παθήσεις και στη βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους. Ξέρουμε ότι είμαστε ένα μικρό σωματείο που ελπίζουμε να συμβάλουμε σε αυτό. Είχαμε σκεφτεί πολύ όταν το προτείναμε εάν πει ο Αρτέμης ότι είμαστε μικρό σωματείο. Η ανταπόκριση από τον Αρτέμη ήταν συγκινητική και τον ευχαριστώ πάρα πολύ που μας έδωσε την ευκαιρία στη φανέλα του Ορφέα να χωρέσει το λογότυπο του ιδρύματος. Σε αυτόν τον αγώνα της ζωής χωράμε όλοι και όλοι πρέπει να είμαστε νικητές. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στα παιδιά που πρέπει να είμαστε ευαισθητοποιημένοι όλοι».

Για να προβεί ακολούθως σε ακόμη πιο συγκινητικές αναφορές: «Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί κάποιος να στηρίξει την προσπάθεια και δεν είναι μόνο οικονομικοί οι τρόποι, διότι εκεί πάει ο νους πολλών όταν λέμε για στήριξη σε ένα ίδρυμα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Θα προβάλουμε το ίδρυμα και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συμβάλουμε. Να καλέσουμε όλα τα σωματεία και τους ποδοσφαιρόφιλους να συμβάλουν σε αυτήν την προσπάθεια η οποία όπως είπαμε πρέπει να έχουμε στο νου μας το παιδί, την ελπίδα. Εμένα μου έχει μείνει αυτό που μου είχε πει ο Αρτέμης: “Έφυγε ο δυνατότερος των δυνατών και ο γενναιότερος των γενναίων”. Όλα τα παιδιά που δίνουν αυτήν τη μάχη έτσι είναι. Οι δυνατότεροι των δυνατών και οι γενναιότεροι των γενναίων. Να έχουν δύναμη οι γονείς τους και εμείς είμαστε δίπλα τους».

«Πρέπει να έχουμε έγνοια στα παιδιά. Είναι ένα ίδρυμα νέο και επιφυλασσόμαστε μαζί να κάνουμε κι άλλα πράγματα για να προβληθεί το ίδρυμα και να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για τους στόχους του ιδρύματος να βοηθήσει τα παιδιά με ογκολογικές και αιματολογικές παθήσεις. Όπως είπα, ο Αλκίνοος έφυγε στις 9 Δεκεμβρίου του 2020. Ο πατέρας του βρήκε τον τρόπο ώστε την απώλεια να την μετατρέψει σε τρόπους και αγώνα για να συμβάλει σε αυτήν την προσπάθεια ευαισθητοποίησης. Χρειάζεται μεγάλη δύναμη και είμαστε μαζί του σε αυτόν τον αγώνα», υπογράμμισε στη συνέχεια και πρόσθεσε γενικώς για τη δράση του Ορφέα:

«Ο Ορφέας δεν ήταν ποτέ ένα σωματείο που περιορίζεται στις γραμμές του γηπέδου. Το νέο Δ.Σ. το 2015 μόλις εκλέγηκε, μέσα σε φοβερά δύσκολες συνθήκες, ήταν να τιμήσει σε εκδήλωση των παιδιά των Special Olympics. Μια εκδήλωση στην οποία χωρίς να καλέσουμε κόσμο, ήρθαν τόσοι πολλοί που ήταν απίστευτο. Μέχρι και ο πρόεδρος τότε της ΚΟΕ, Ουράνιος Ιωαννίδης ήρθε από μόνος του. Μετά συνεχίσαμε με το Πολυδύναμο Κέντρο, το Hope for children και διάφορους άλλους οργανισμούς... Ο Ορφέας έχει στην έγνοια του τα παιδιά. Είμαστε σε μία κοινωνία που δεν είμαστε μόνο ποδόσφαιρο και θέλουμε να αφήσουμε το κοινωνικό μας στίγμα».

Για να καταλήξει με το παράδειγμα με τον Ντέσμοντ, τον νεαρό Καμερουνέζο που αγκαλιάστηκε από όλους στον Ορφέα και βοηθήθηκε ώστε να σταθεί στα πόδια του (δες εδώ): «Ένα παιδί ο Ντέσμοντ τώρα έχει το δικό του σπίτι, αυτοκίνητο, έρχεται και μας βλέπει. Μιλά κιόλας ελληνικά. Εμείς του δώσαμε το χέρι όταν χρειάστηκε. Τον φιλοξενήσαμε στο γήπεδο και όταν κρύωσε εκ περιτροπής δύο οικογένειας τον βάλαμε στο σπίτι μας. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα να βάλουμε μετανάστες στο σπίτι μας. Απαντάμε και σε αυτούς που λένε “πάρτε τους στο σπίτι σας”. Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Άνθρωποι είναι. Καλοί άνθρωποι να είναι και εμείς τους φιλοξενούμε και σπίτι μας. Ο Ντέσμοντ είναι πολύ μικρότερος από τον γιο μου. Νιώθουμε πολύ καλά που έχει σταθεί στα πόδια του. Είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση. Ένα πέρασμα είμαστε από τον πλανήτη, ας αφήσουμε ένα στίγμα θετικό. Ο πλανήτης ανήκει σε όλους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Μικρές Κατηγορίες: Τελευταία Ενημέρωση