ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπελλο: Κίτρινες, κόκκινες, αποβολές - Τι ισχύει ενόψει τελικού

Το σενάριο όπου παίκτης δέχεται κόκκινη αλλά δεν χάνει τον τελικό

24sports team

info@24sports.com.cy

Δύο ματσάρες περιλαμβάνει το αποψινού μενού στο πλαίσιο των ημιτελικών του κυπέλλου. Η Ομόνοια φιλοξενεί την Πάφο στο ΓΣΠ, στον επαναληπτικό του 1-1 στο «Στέλιος Κυριακίδης» και η ΑΕΛ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο στάδιο «Άλφαμεγα» (πρώτο παιχνίδι 0-0).

Όλες οι πιο πάνω ομάδες θα παλέψουν για την πρόκριση στον τελικό όπου ο στόχος είναι η κατάκτηση του τροπαίου και κατ’ επέκταση η εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια των δύο ομάδων που θα βρεθούν στον τελικό θα παίξει και το ποιοι ποδοσφαιριστές θα είναι διαθέσιμοι, είτε λόγω καρτών είτε λόγω τραυματισμών.

Ας επικεντρωθούμε στο πρώτο. Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί ούτως ώστε να μην τιμωρηθούν και να χάσουν τον τελικό σε περίπτωση που εξασφαλίσει η ομάδα τους την πρόκριση. Πότε όμως χάνει ένας ποδοσφαιριστής τον τελικό;

Όταν ένας ποδοσφαιριστής συμπληρώσει απαγορευτικό αριθμό καρτών, ΔΕΝ χάνει τον τελικό καθώς οι κάρτες μηδενίζονται πριν τον τελικό. Ούτε στην περίπτωση απευθείας αποβολής καθώς μεσολαβούν αγώνες πρωταθλήματος και η ποινή θα εκτιθεί σε αυτά τα παιχνίδια. Η μοναδική περίπτωση που ένας ποδοσφαιριστής δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό είναι όταν αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Σε αυτή την περίπτωση, η ποινή δεν μπορεί να μεταφερθεί στον θεσμό του πρωταθλήματος.

Συνεπώς, αν μπορούσε να επιλέξει μια ομάδα τον τρόπο αποβολής κάποιου ποδοσφαιριστή της θα επέλεγε την απευθείας αποβολή, νοουμένου ότι δεν θα της στοιχίσει. Βέβαια όλα αυτά στη θεωρία καθώς το να αγωνιστείς με παίκτη λιγότερο στον ημιτελικό, μειώνει τις πιθανότητες σου για πρόκριση. Ωστόσο, σε περίπτωση που το σκορ είναι μεγάλο, μια απευθείας αποβολή θα περάσει…. απαρατήρητη καθώς δεν θα έχει ισχύ στον τελικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κύπελλο: Τελευταία Ενημέρωση