ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η ΚΟΠ, οι Πυραμίδες και ο Παρθενώνας

Ο προγραμματισμός για τη φάση των 16 μοιάζει ισούται με μέγα επίτευγμα

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Τέτοια μεθοδολογία, τέτοιες τεχνοτροπίες, τέτοια έμπνευση, τόσος επαγγελματισμός δεν αντέχονται. Η ΚΟΠ μοιάζει να είναι ένας οργανισμός από τα ξένα, τους δυτικοευρωπαίους συγκεκριμένα που ολημερίς το σκέφτονται και ολημερίς το φτιάχνουν.

Λίγο ο Λουθηρανισμός, λίγο ο Καλβινισμός, αυτός ο συντηρητισμός που διαθέτουν τα κεφάλια της Ομοσπονδίας, σε κάνουν να νομίζεις ότι δεν είναι σαν και του λόγου μας που λίγο μοιρολάτρες, λίγο Μεσογειακοί και τεμπέληδες προσπαθούμε να τους φτάσουμε μα δεν είναι εφικτό.

Λίγο η έμπνευση, λίγο ο τρόπος σκέψης, η μεταφορά της θεωρίας σε πράξη έτσι όπως εφαρμόζονται από τους ιθύνοντες της ΚΟΠ, η ραχοκοκαλιά των οποίων υπηρετεί το ποδόσφαιρο για δεκαπέντε και βάλε χρόνια, είναι αξιοθαύμαστη, ζηλευτή και φυσικά δύσκολα συλλαμβάνεται από το μυαλό ενός μέσου κύπριου.

Αλήθεια, ποιος από μας τους κοινούς θνητούς, τα μέλη της κυπριακής κοινωνίας θα μπορούσε να εκπονήσει το πρόγραμμα αγώνων της φάση των 16 του κυπέλλου Κύπρου; Ποιο λαμπρό μυαλό ζει ανάμεσα μας και δεν είναι μέλος της ηγεσίας της ΚΟΠ, θα είχε σκεφτεί την διεξαγωγή οκτώ νοκ αουτ παιγνιδιών σε διάστημα 77 ημερών!!!

Ποιος σοφός, ποιος πεφωτισμένος, ποιος οραματιστής ή στοχαστής θα είχε σκεφτεί να διεξαχθεί το πρώτο ματς της φάσης στις 2 Νοεμβρίου 2022 και να ολοκληρωθεί ο γύρος των παιγνιδιών στις 18 Ιανουαρίου του 2023;

Η απάντηση είναι εύκολη και πέρα για πέρα ξεκάθαρη. Τέτοια μυαλά δεν υπάρχουν στην κοινωνία μας και είναι ευχή και κατάρα που μαζεύτηκαν στην ΚΟΠ και διοικούν το άθλημα, εύχομαι δια βίου. Κανείς μα κανείς δεν θα είχε εμπνευστεί τέτοιο κομψοτέχνημα όπου η φάση των 16 κυπέλλου Κύπρου τέμνεται με δύο διαφορετικές χρονολογίες.

Και αν κάποιος τρέφει ψευδαισθήσεις, ή έστω περνά από το μυαλό του ότι η ΚΟΠ βρίσκεται στην αποκορύφωση της δημιουργίας της, ότι η σκέψη έτσι όπως εκπονείται από την ηγεσία αγγίζει το ναδίρ, τον διαβεβαιώ ότι κάνει λάθος.

Πέραν πάσης αμφιβολίας, με απόλυτη αυτοπεποίθηση δηλώνω ότι η ΚΟΠ έχει άλλα πολλά επιτεύγματα να μας παρουσιάσει. Χωρίς καμία επιφύλαξη, διακατεχόμενος πλήρως από ρεαλισμό, είμαι σίγουρος ότι η ΚΟΠ μπορεί να μεγαλουργήσει παρουσιάζοντας μας επιτεύγματα ισάξια των μεγάλων πολιτισμών που επινόησε ο άνθρωπος.

Από τις Πυραμίδες, μέχρι τον Παρθενώνα ή το Μαυσωλείο του Αλικαρνασσού, η Ομοσπονδία στο μέλλον θα σοκάρει αρχικά όλους εμάς εδώ στο νησί και την ανθρωπότητα γενικότερα!!!

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή της Κύπρου στις 30 Οκτωβρίου 2022

Κύπελλο: Τελευταία Ενημέρωση