ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Στυλιανού: «Δώσαμε φιλί ζωής στο φούτσαλ»

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ο προπονητής της Εθνικής Futsal

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και στην εκπομπή «Πίσω από την Βιτρίνα» με τον Πέτρο Παπαγιώργη μίλησε ο προπονητής της Εθνικής Futsal, Άθως Στυλιανού σχετικά με την πρόκριση και την πρώτη θέση της Εθνικής στο preliminary round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Futsal της UEFA.

Τα κυριότερα σημεία:

Για την ατμόσφαιρα: «Στο ξενοδοχείο συζητούσαμε κάποια πράγματα με τους παίκτες. Υποχρέωση μας πρώτη είναι να κρατήσουμε στην ζωή το Κυπριακό φούτσαλ. Είχαμε δει και με την Εσθονία πως πήγαινε η προσέλευση που ήταν εξαιρετική. Με το τέλος του τουρνουά είχαμε υποχρέωση απέναντι στα παιδιά να τα ξαναφέρουμε σε επόμενες υποχρεώσεις τις Εθνικής. Στέλνω ευχαριστίες και επιβάλλεται να καθιερωθεί αυτό μέσω αυτής της κίνησης και ελπίζω οτι θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των παιδιών να έρθουν κοντά στο φούτσαλ. Ήταν εντυπωσιακή η ατμόσφαιρα με όλες τις Κυπριακές σημαιές. Ουδέποτε οι ποδοσφαιριστές έζησαν τέτοια στιγμή.. ήταν συγκινημένοι και ενθουσιασμένοι στα αποδυτήρια».

Για τους αντιπάλους μας: «Όταν ξεκίνησε η προετοιμασία, είχα στο μυαλό μου ότι είχαμε ισορροπημένο όμιλο. Αυτό επιβεβαιώθηκε και στα αποτελέσματα. Η πιο δουλεμένη ομάδα ήταν η Ανδόρα. Τεράστια επιτυχία η κατάκτηση της πρώτης θέσης και οι φουτσαλιστές κράτησαν ζωντανό το Κυπριακό φούτσαλ. Εγώ εμπιστεύομαι όλους του Κύπριους ποδοσφαιριστές και αυτό φαίνεται. Το φούτσαλ στην κύπρο υπολειτουργεί και αυτά τα παιγνίδια βοήθησαν να μην μπει ταφόπλακα στο Κυπριακό φούτσαλ. Να πούμε ότι το main round αρχίζει Δεκέμβριο».

Είναι το εφαλτήριο για την άνοδο του Futsal: «Από την χθεσινή ομάδα, είχαμε 7 φουτσαλιστές άνω των 34. Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν πέντε ομάδες και αυτό ελπίζουμε και για του χρόνου και να μην μειωθούν σε τέσσερις. Να πουμε πως οι ποδοσφαιριστές εξασφάλισαν άδεια για να αγωνιστούν. Έχουν ένα διάλλειμα μόνο. Έπρεπε να εξασφαλισθούν 25-30 μέρες άδεια για να αγωνίζονται. Εγώ πρέπει να κάνω rotation καθέ φορα και οποιανδήποτε αποστολή προσπαθώ να είναι ίδια με την προηγούμενη. Θα είναι δύσκολη η επόμενη σεζόν διότι το main round αρχίζει το Δεκέμβριο και τελιώνει τον Απρίλιο του 2025. Αντιλαμβάνεστε ποσο δύσκολο είναι για τους παίκτες να παίρνουν άδεια».

Θα έχουμε σοβαρά προβλήματα στο μέλλον: «Αυτή είναι η πραγματικότητα. Μπορεί να συνεχίσουν όλα τα παιδιά, μπορεί 1 μπορεί δύο από τα παιδιά. Δεν ξέρουμε τις αποφάσεις που θα παρθούν από τις ομάδες και την ομοσπονδία για το φούτσαλ. Θα αποφασίσουν τα σωματεία με την ομοσπονδία και ελπίζουμε πως αυτό να είναι για το καλό του αθλήματος. Εγώ έχω άποψή αλλα δεν παίρνω κάποια απόφαση, κάνω μόνο εισηγήσεις. Ελπίζω να αυξηθεί η ποιότητα στο πρωτάθλημα. Δώσαμε φιλί ζωής στο φούτσαλ αλλα χρειάζεται σοβαρή δουλεία».

Υπάρχει πρόθεση για διόρθωση των προβλημάτων με βάση την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στο φούτσαλ:  «Δεν μπορώ να τοποθετηθώ».

Φούτσαλ: Τελευταία Ενημέρωση