ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Φούτσαλ, μίνι ποδόσφαιρο, παρκέ, πλαστικό χορτάρι… μπέρδεμα

Εν καιρώ πανδημίας πρέπει να ξεχωρίζουμε κάποιες σημαντικές διαφορές

Χρίστος Θεοχάρους

Χρίστος Θεοχάρους

theocharousc@sppmedia.com

Σε μία περίοδο που κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική όσον αφορά στα υγειονομικά μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους Επιδημιολόγους - Λοιμωξιολόγους, καλό είναι όταν να οργανωμένα σύνολα ανακοινώνουν τη δυσαρέσκειά τους σε μία προσπάθεια να τεκμηριώσουν τις απόψεις τους με επιχειρήματα, να είναι κάπως πιο προσεκτικοί.

Διότι όσο δίκαιο και να έχουν, για απλούς λόγους μπορεί να το χάσουν και να μην επιτευχθεί ένας στόχος συσπείρωσης που θα εισακουγόταν από τις πολιτικές Αρχές του τόπου. Επειδή εύκολα θα μπορούσαν να προβούν σε κάποιες διορθώσεις στις ανακοινώσεις τους ώστε να γίνουν πιο συγκεκριμένοι. Διότι πολλές φορές για πράγματα όμοια, ισχύουν διαφορετικές αιτιολογίες.

Δικαιολογημένα -για να μπούμε και απευθείας στο ψητό-, οι ιδιοκτήτες γηπέδων «φούτσαλ» φωνάζουν και διαμαρτύρονται μέσω ανακοίνωσής τους (δες ΕΔΩ).

Ωστόσο, αρχίζοντας την ανάγνωση της ανακοίνωσης, έπρεπε να οδηγηθούμε προς την κατάληξή της για να καταλάβουμε ότι αφορά στα γήπεδα μίνι ποδοσφαίρου (εξ ου και τα εισαγωγικά πιο πάνω), κοινώς mini football (5x5 και 7x7), αυτά με το πλαστικό χλοοτάπητα και τη μεταλλική περίφραξη και το δίχτυ από πάνω. Και όχι το ποδόσφαιρο σάλας (απ’ όπου προέρχεται η λέξη «φούτσαλ») σε παρκέ και σε κλειστά γήπεδα. Καθιερώθηκε λανθασμένα το «φούτσαλ» ως κοινή λέξη και για τα δύο, ΟΚ. Δεκτό έως ένα σημείο... Ωστόσο, από τη στιγμή που κάποιες λεπτομέρειες εν καιρώ πανδημίες καθιστούν διαφορές σε αυτά τα δύο αθλήματα, καλό είναι να υπάρχει και σωστή τεκμηρίωση για να μην χαθεί το δίκαιο. Και το δίκαιο τη δεδομένη στιγμή είναι με τους ιδιοκτήτες γηπέδων μίνι ποδοσφαίρου.

Όσο επιτράπηκε η διεξαγωγή παιχνιδιών μίνι ποδοσφαίρου ή φούτσαλ, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, υπήρχαν διαφορές ως προς τα πρωτόκολλα. Απαξίωση δέχθηκαν και οι μεν και οι δε, όπως και όλα γενικώς τα αθλήματα. Κάποια σε μεγαλύτερο βαθμό, κάποια σε μικρότερο. Ένα μεγάλο επιχείρημα που έχουν υπέρ τους οι ιδιοκτήτες γηπέδων μίνι ποδοσφαίρου, είναι πως τα γήπεδα αυτά στο μεγαλύτερο διάστημα που ήταν κλειστά, το φούτσαλ της ΚΟΠ σε κλειστές αίθουσες με παρκέ παιζόταν κανονικά. Όπως κι άλλα αθλήματα σε κλειστά γήπεδα. 

Εν κατακλείδι: Μακάρι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός να ανθίσει ξανά και να γεμίσουν τα γήπεδα για να διασκεδάσει κόσμος και να μπει ένα τέρμα στη μη εισροή οικονομικών πόρων στην τσέπη όσων επένδυσαν ώστε να αποκτήσουν δικά τους γήπεδα μίνι ποδοσφαίρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Χρίστος Θεοχάρους

Φούτσαλ: Τελευταία Ενημέρωση