ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Έπρεπε να ντρέπεστε εσείς του φούτσαλ

Αν ο Τύπος ήταν δίκαιος, ούτε τις ανακοινώσεις σας έπρεπε να δημοσιεύουν

Πανίκος Κωνσταντίνου

Πανίκος Κωνσταντίνου

constantinoup@24sports.com.cy

Οι παράγοντες του φούτσαλ με την ανακοίνωση τους που αβίαστα και κυρίως χωρίς ντροπή, ξετσίπωτα, αναίσχυντα, αισθάνονται ότι αδικούνται από τα ΜΜΕ και την προβολή που τυγχάνουν, θα έπρεπε να κοιταχτούν μεταξύ τους και να δουν ποια είναι τα προβλήματα τους παρά να τα ρίχνουν στο «ασθενές» όπως χαρακτηρίζουν το ενδιαφέρον του Τύπου.

Μάλιστα σε μια έκρηξη πιθανόν οργής προσπαθούν ανενδοίαστα να εξηγήσουν κατά τη γνώμη τους την έννοια της δημοσιογραφίας. «Η απλή δημοσίευση μιας ανακοίνωσης δεν καλύπτει κατά την ταπεινή μας άποψη μας την έννοια της δημοσιογραφίας»! Συμπληρώνουν δε, πως… «Δεν ζητούμε ούτε προνομιακή μεταχείριση ούτε ταύτιση με τις θέσεις μας, ζητούμε τα αυτονόητα»!

Αν πραγματικά εννοούν όσα σημειώνουν στην ανακοίνωση τους και τηρούνταν οι κανόνες δημοσιογραφίας, ούτε οι ανακοινώσεις τους δε θα έπρεπε να δημοσιεύονταν σε ένα επιχορηγούμενο άθλημα. Ένα άθλημα το οποίο έχει όλα κι’ όλα εννέα σωματεία, τουλάχιστον τόσα ήταν πέρσι. Ένα άθλημα στο οποίο το 25% είναι μη Κύπριοι και κάνουν παράπονο για την απουσία προβολής. Αντί να ευγνωμονούν την όποια προβολή τυγχάνουν έχουν τα μούτρα να ζητάνε και τα ρέστα.

Αν πραγματικά ο Τύπος ήταν δίκαιος και πρόβαλε βάσει αθλητών και επιδόσεων το κάθε άθλημα, τότε το φούτσαλ δεν θα έπρεπε να έπαιρνε γραμμή. Ούτε μια λέξη! Και ξέρετε γιατί; Διότι ενώ το φουτσαλ απασχολεί πάνω κάτω 100 αθλητές, η ομοσπονδία Τζούντο έχει πάνω 3000 μικρούς μεγάλους άνδρες και γυναίκες. Το ίδιο και η ομοσπονδία Βόλεϊ πάνω από 3000 αθλητές και αθλήτριες. Η ομοσπονδία μπάσκετ έχει περισσότερους από 5000 αθλητές και αθλήτριες και με περισσότερο κόσμο στις εξέδρες ακόμη και στα Κ 12 ή Κ 14. Η ομοσπονδία Αντισφαίρισης έχει πάνω από 4000, η κολύμβηση περίπου 7000. Αντιλαμβάνεστε πόσες οικογένειες είναι; Η απουσία κριτικής σκέψης που γράφετε στην ανακοίνωση σας είναι εκτός τόπου και χρόνου. Το πιθανότερο ζείτε στο μικρόκοσμο σας.

Εδώ κοτζάμ ομοσπονδία στίβου έχει πάνω από 3000 αθλητές και όχι απλούς αθλητές αλλά αθληταράδες. Παγκόσμιας κλάσης και παρ’ ότι ντρέπομαι που το γράφω εντούτοις το φούτσαλ έχει μεγαλύτερη προβολή. Από ποιους; Από τον Κυριάκο Ιωάννου και τον Χονδροκούκη που αγωνίστηκαν στον τελικό του ύψους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο; Από τον έκτο καλύτερο δισκοβόλο στον κόσμο Απόστολο Παρέλη; Από τον πρωταθλητή Ευρώπης στα 110 μ. με εμπόδια Τραϊκοβιτς; Και δεν είναι μόνο αυτοί, για να μην αρχίσουμε με τους σκοπευτές και σκοπεύτριες μας και αθλητές άλλων αθλημάτων. Αυτοί έπρεπε να προβάλλονται καθημερινά και όχι ένα ανύπαρκτο άθλημα.

Οι παράγοντες του φούτσαλ θα έπρεπε να κοιταχτούν λίγο στο καθρέφτη, να κάνουν αυτοκριτική και να ζητήσουν συγνώμη που παίρνουν τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό χρόνο καθώς και χώρο στις εφημερίδες και ιστοσελίδες από άλλα αθλήματα με εκατοντάδες προπονητές, χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες και δεκάδες χιλιάδες οικογένειες.

Αν θέλουν να αναπτυχθεί το άθλημα τους ας δώσουν την ευκαιρία στις κοινότητες και τις συνοικίες να φτιάξουν ομάδες. Ας πάψουν όλα να τα μετράνε με το χρήμα και ας εργαστούν ερασιτεχνικά. Και το κυριότερο να μην επιτρέψουν και πάλι σε ορισμένα χουλιγκάνια να κάνουν τα δικά τους μέσα στα γήπεδα. Το διαλύσατε το άθλημα με το ρηχό τρόπο σκέψης σας.

Λοιπόν για αρχή ένα συγνώμη και βλέπουμε στην πορεία τα υπόλοιπα.

Φούτσαλ: Τελευταία Ενημέρωση