ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αμυντικά το έχει, επιθετικά το... ψάχνει

Επιδιώκει να αποκτήσει μια σταθερή ταυτότητα η Κύπρος

Κωνσταντίνος Νικολάου

Κωνσταντίνος Νικολάου

nikolaouk@sppmedia.com

Πιθανότατα στην Κροατία τα τοπικά μέσα θα γράφουν κυρίως ότι η Εθνική τους ομάδα έκανε το καθήκον της σήμερα απέναντι στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, παίρνοντας τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την Εθνική Κύπρου, η οποία επίσης έκανε το καθήκον της και δεν επέτρεψε στον αντίπαλο της να «ξεσπάσει» πάνω της όπως πίστευαν πολλοί ότι θα έκανε.

Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου έχασε σήμερα, χωρίς να καταφέρει να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα, όμως πρέπει να της πιστωθεί το γεγονός πως όσον αφορά την αμυντική της λειτουργία, συνέχισε από εκεί που έμεινε την περασμένη Τετάρτη. Ήταν δηλαδή αρκετά συμπαγής και πολύ πειθαρχημένη, χωρίς να επιτρέψει στον σαφώς ανώτερο της αντίπαλο να μπει αρκετές φορές στην περιοχή των Δημητρίου και Μιχαήλ. Για αυτό άλλωστε οι Κροάτες «αναγκάστηκαν» να κάνουν αρκετά σουτ εκτός περιοχής.

Μοναδική παραφωνία για την κυπριακή άμυνα ήταν βέβαια η φάση του 40’, όπου ολιγώρησε, πράγμα που δεν θα μπορούσε να συγχωρέσει μια τόσο ποιοτική ομάδα όπως είναι η Κροατία.

Το θετικό από το σημερινό παιχνίδι είναι ότι η Εθνική μας ομάδα δείχνει να αποκτά μια ταυτότητα, έστω και αν αυτή είναι αμυντική. Στο κάτω κάτω είναι υπερβολικό να ζητούσε κανείς σήμερα από τους διεθνείς μας να προσεγγίσουν διαφορά το παιχνίδι, αφού το πιο πιθανόν θα μιλούσαμε για συντριβή τώρα.

Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι τους προηγούμενους μήνες η Εθνική Κύπρου είχε αντιμετωπίσει ξανά ομάδες στο επίπεδο της Κροατίας και τα αποτέλεσμα ήταν τραγικά (Βέλγιο 6-1 και Ρωσία 0-5).

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, τα τελευταία δύο παιχνίδια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στέλνουν το μήνυμα ότι θα συνεχίσουμε σε αυτό το τέμπο, με σκοπό η Εθνική μας να αποκτήσει σιγά σιγά μια ταυτότητα που θα της επιτρέπει να περηφανεύεται πως δύσκολα δέχεται γκολ.

Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να γίνει σημαντική βελτίωση στο επιθετικό κομμάτι, αφού κακά τα ψέματα αν δεν σκοράρεις… δεν κερδίζεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Κωνσταντίνος Νικολάου

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση