ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μακρίδης για διεθνείς: «Παίρνουν πάνω από 3,5 χιλιάδες για μια κλήση»

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός

Νέα συντριβή δέχθηκε χθες η Εθνική μας που ηττήθηκε με 4-0 από τη Γεωργία. Στο πλαίσιο αυτού, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με την Στέλλα Σωκράτους, ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός, Απόστολος Μακρίδης.

Όσα ανέφερε:

Για την εικόνα της Εθνικής: «Αυτό που μας απογοητεύει είναι η εικόνα που βγάζουμε. Δεν θα ρίξω τις ευθύνες πάνω σε ένα άτομο. Όλοι έχουν ευθύνες. Θέλω να το πάρω κάπου αλλού το θέμα. Πρέπει επιτέλους να βρούμε λύσεις. Το πρώτο πράγμα που λείπει είναι το πλάνο. Δεν παίζει ρόλο ο πληθυσμός μιας χώρας. Η Κροατία είναι 3 εκατομμύρια, στην Ουρουγουάη έχουν περισσότερες αγελάδες από ότι ανθρώπους. Αυτές οι Εθνικές είναι καλές επειδή έχουν οργάνωση και πλάνο εντοπισμού ταλέντων. Δεν μπορούμε να πάρουμε ένα παράδειγμα; Το ποδόσφαιρο είναι επιστήμη πλέον. Ξοδεύονται πολλά λεφτά. Πρέπει να βάλουμε επιτέλους ένα πλάνο που να ξεκινά από τον τρόπο που επιλέγονται ποδοσφαιριστές από ακαδημίες και τα ταλέντα, τον τρόπο επίσης που παίζουμε. Τι ταιριάζει εδώ στην Κύπρο. Η διαφορά των Εθνικών είναι πως εξαργυρώνεις το επίπεδο της μόρφωσης σου».

Για τον Τιμούρ και την ΚΟΠ: «Να εμφυσήσεις τον τρόπο που θα παίζει η Εθνική. Να τον μάθεις να αγαπά την Εθνική. Το πιο εύκολο είναι να τα φορτώσουμε όλα πάνω σε ένα άνθρωπο. Έχει ευθύνες ο Τιμούρ αλλά δεν πρέπει να είμαστε μηδενιστές. Η ΚΟΠ έχει ευθύνες. Πρέπει να τα βάλουμε όλα κάτω και να τα ξαναρχίσουμε όλα από τη αρχή. Αν φύγει ο Τιμούρ όλα θα αλλάξουν;».

Για το πρότυπο που πρέπει να ακολουθήσει η Εθνική και η συνείδηση: «Το Βέλγιο από το 1982 μέχρι το 2002 είχε συνεχόμενες πρόκρισης. Το 2006 και το 20010 δεν προκρίθηκαν. Έκατσαν και έκαναν ένα πλάνο και έφθασε το Βέλγιο να είναι στην πρώτη θέση στον κόσμο. Πρέπει να μπούνε κάποιες βάσεις και να μάθουμε από κάποιους που είναι πιο μπροστά από εμάς. Η μόνη που μπορεί να λύσει το πρόβλημα είναι η ΚΟΠ. Δεν φταίει ένα άτομο αφού δεν υπάρχει πλάνο. Αν δεν αλλάξει κάτι δεν έχουμε μέλλον. Το πρόβλημα είναι από τη ρίζα. Κάθε ποδοσφαιριστής για μια κλήση της Εθνικής παίρνει πάνω από 3,500 χιλιάδες. Πρέπει να καλλιεργήσουμε τη συνείδηση της Εθνικής».

Για το πλάνο και τον κόσμο: «Είναι ευκαιρία να κάτσουμε κάτω και να κάνουμε ένα πλάνο αφού τα κάναμε όπως τα κάναμε. Ας βρουν τον τρόπο πως πρέπει να δημιουργήσουν ένα brand για την Εθνική. Δεν μας παίρνει να κάνουμε τίποτα άλλο. Πήγαμε στο ματς με τη Νορβηγία και λυπόμουν τον κόσμο που πήγε γήπεδο. Είναι κουραστικό να πηγαίνεις να βλέπεις την Εθνική. Είτε θα πούμε του κόσμου αν κάνει υπομονή 3-4 χρόνια ή έτσι θα έχουμε μέχρι να πεθάνουμε. Όλοι έχουν ευθύνη».

Για την οργάνωση που πρέπει να γίνει: «Θα το πω διαφορετικά. Είναι η χειρότερη συγκομιδή από το 1992. Το πρόβλημα το βρήκαμε, τώρα θέλουμε λύσεις. Αν είχαμε 3 ή 5 βαθμούς θα γινόταν κάτι. Λεφτά φεύγουνε πάρα πολλά για τις Εθνικές. Γιατί να μην οργανωθούμε καλύτερα;. Με τις κυπριοποιήσεις δεν μπορώ να κάνω καταλάβω τι γίνεται. Ο άλλος είναι 30 χρονών και το κάνουμε Κυπραίο. Ο άλλος πήγε στο εξωτερικό και είπε είναι δηλητηριασμένο το ποδόσφαιρο εδώ και τον κάναμε Κυπραίο και τον βάλαμε και κάτω από το τέρμα».

*Περισσότερα στο ηχητικό

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση

Φωτογραφία από την παρουσία του Γιώργου Κούμα στην Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, πριν μερικές μέρες

Εθνική: Μια λαμπάδα στην UEFA

Βάσει των όσων ακούγαμε τους προηγούμενους μήνες ΚΟΠ και Τιμούρ θα πρέπει να είναι πολύ ικανοποιημένοι από την τελευταία ...
Κωνσταντίνος Νικολάου
 |  ΕΘΝΙΚΗ