ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Λευκαρίτης: «Έχω εμπιστοσύνη στον Τιμούρ, τον ήθελα και στον Απόλλωνα»

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο νέο ξεκίνημα της Εθνικής με τον Κετσπάγια στον πάγκο

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και την εκπομπή «Κάνε παιχνίδι» μίλησε ο επίτιμος πρόεδρος της ΚΟΠ και πρώην αντιπρόεδρος της UEFA Μάριος Λευκαρίτης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την παρουσία του Πλατινί στην Κύπρο: «Το φιλοξενώ για 4-5 μέρες στη Λεμεσό. Πήγαμε και στο μουσείο του Πλατινί στη Μοσφιλωτή».

Για την Εθνική Κύπρου: «Εύχομαι το γήπεδο να είναι γεμάτο, να συμπαρασταθεί στην Εθνική μας ο κόσμος. Χρειάζεται τη ζεστασιά του κόσμου η Εθνική. Έχω εμπιστοσύνη στον Κετσπάγια. Τον είχα κυνηγήσει επί εποχής μου όμως ήταν δύσκολα τα πράγματα. Τον ήθελα και στον Απόλλωνα προπονητή αλλά δεν ερχόταν, είχε κάποια θέματα δικά του να λύσει. Νομίζω ότι είναι μια εξαιρετική επιλογή ο Κετσπάγια και παρακαλώ να πάει καλά. Θέλει όπως πάντα λίγη υπομονή. Ειλικρινά του έχω μεγάλη εμπιστοσύνη. Ο Κετσπάγια ξέρει το κουμπί του ποδοσφαιριστή, είτε με τον καλό τρόπο είτε με τον άγριο, όπως θέλετε πέστε το».

Για τον αυριανό αγώνα με την Ελλάδα: «Να μην απογοητευτούμε εάν δεν πάμε καλά. Είναι το πρώτο ματς. Να έχουμε υπομονή με τον Κετσπάγια και θα πάμε καλά. Θέλει προσοχή και υπομονή την οποία θα την έχουμε. Λέω ότι στην εποχή Κετσπάγια θα πάμε πάρα πολύ καλά».

Για το θέμα της διαιτησίας: «Υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία γίνονται ή δεν γίνονται. Το να φωνάζουν τα σωματεία συνεχώς, το βρίσκω άσχημο διότι τα σωματεία είναι αυτά που διοικούν την ΚΟΠ. Το να φωνάζουν εναντίον της ΚΟΠ είναι σαν να και φτύνουν στο πρόσωπο τους. Είναι γεγονός ότι το επίπεδο της κυπριακής διαιτησίας δεν ακολούθησε τη μεγάλη άνοδο της ποιότητας του κυπριακού πρωταθλήματος. Βλέπουμε και φέτος την ανταγωνιστικότητα η οποία πηγάζει από την ποιότητα. Οι διαιτητές μας ίσως έχουν μείνει κάπως πίσω. Άρα πρέπει να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια από τους εκπαιδευτές. Είναι λίγοι οι διαιτητές Κύπριοι που διευθύνουν τους αγώνες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καλός ανταγωνισμός. Οι υπεύθυνοι της επιτροπής διαιτησίας πρέπει να έρθουν να προστατέψουν το άθλημα και τους ίδιους τους διαιτητές. Οι διαιτητές είναι αθλητές χωρίς οπαδούς. Για μένα οι ξένοι διαιτητές είναι αναγκαίο κακό, όχι κατ’ ανάγκη με ανταλλαγή γιατί η ανταλλαγή κρύβει κακοτοπιές. Πρέπει οι υπεύθυνοι της ΚΟΠ να περιορίσουν λίγο τα σχόλια τους όσο αφορά τους διαιτητές. Μιλώ και για τον κύριο Μάζιτς. Η μόνη μου κριτική για τον κ. Μάζιτς ήταν το τάιμινγκ που αποκεφαλιστήκαν οι συγκεκριμένοι διαιτητές την περσινή χρονιά. Το χρονικό σημείο ήταν λανθασμένο».

*Ακούστε περισσότερα στο ηχητικό

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση

Με ρεζέρβες... Εθνική Κύπρου!

Με ρεζέρβες... Εθνική Κύπρου!

Χρειάζεται να υπάρχει πρωτάθλημα αναπληρωματικών, ωστόσο ο παραγκωνισμός του Κύπριου ποδοσφαιριστή φαίνεται να περνάει σε ...
Κωνσταντίνος Νικολάου
 |  ΕΘΝΙΚΗ