ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Εθνική: Μια λαμπάδα στην UEFA

Βάσει των όσων ακούγαμε τους προηγούμενους μήνες ΚΟΠ και Τιμούρ θα πρέπει να είναι πολύ ικανοποιημένοι από την τελευταία εξέλιξη

Κωνσταντίνος Νικολάου

Κωνσταντίνος Νικολάου

nikolaouk@sppmedia.com

Την παραμονή της Κύπρου στην Γ’ Κατηγορία του Nations League ανακοίνωσε η UEFA, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να «γλυτώνει» τα διπλά παιχνίδια με το Γιβραλτάρ, τον ερχόμενο Μάρτιο. Είναι αλήθεια πως πρόκειται για κάτι το οποίο συνέβη πριν μερικές μέρες και όχι σήμερα (05/12), ωστόσο η εν λόγω εξέλιξη παραμένει επίκαιρη. Όχι τόσο για τη σημασία της, αφού και μόνο που φτάσαμε σε αυτό το σημείο είναι αποτυχία, αλλά κυρίως όσον αφορά την επόμενη μέρα.

Εδώ και μήνες ο Τιμούρ Κετσπάγια τόνιζε πως ο μεγάλος μας στόχος ήταν η παραμονή στην κατηγορία και όχι τα παιχνίδια των προκριματικών του Euro. Μας έλεγε με κάθε ευκαιρία ότι οι αναμετρήσεις με το Γιβραλτάρ είναι πολύ σημαντικές και πως η προσοχή ήταν στραμμένη εκεί.

«Και οι δυο παίκτες υπολογίζονται. Ο ένας παίζει στην Ιαπωνία ο άλλος στις ΗΠΑ. Αυτά τα δυο παιδιά θα είναι με την ομάδα στα ματς με το Γιβραλτάρ», είχε απαντήσει μεταξύ άλλων τον περασμένο Οκτώβριο σε ερώτηση γιατί οι Πιέρος και Τζιωνής δεν ήταν στις κλήσεις με τη Νορβηγία.

Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν ο Γεωργιανός προπονητής, οι συνεργάτες του και οι ιθύνοντες της ΚΟΠ θα πρέπει να νιώθουν πολύ ευγνώμονες προς την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Μια λαμπάδα στην UEFA… θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς, με βάση πάντα τα όσα ακούγαμε από τους υπεύθυνους της Εθνικής μας τις προηγούμενες εβδομάδες!

Στην πραγματικότητα ωστόσο, ανεξαρτήτως των αντιπάλων μας, η ουσία βρίσκεται στο ότι πιάσαμε πάτο... και αυτό δεν αλλάζει. Συνεπώς, δεν έχει καμιά σημασία αν απαλλαχθήκαμε απ’ τα ματς των πλέι-άουτ, καθότι τα λάθη και οι παραλείψεις παραμένουν εκεί.

Εκείνο που θέλουμε να ακούσουμε είναι η ανακοίνωση ενός μακροχρόνιου πλάνου, ικανού να ανεβάσει σκαλιά την Εθνική μας ομάδα. Σε αντίθετη περίπτωση, θα μείνουμε στο ίδιο επίπεδο και είτε θα παίζουμε με ομάδες επιπέδου Γιβραλτάρ για παραμονή στην τρίτη κατηγορία, είτε θα περιμένουμε… «χάρες» απ’ την UEFA.

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση