ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Επιτέλους λίγη Γιουβέντους!

Είχαμε όλη ανάγκη μια ηγετική παρουσία του Κάστανου. Πρώτος όλων ο ίδιος

Μαύρα μάτια έκανε η Κύπρος να μπορέσει να φτάσει σε μια νίκη, που μπορεί μεν στο τέλος να μην αλλάξει τη μοίρα της στο Nations League αλλά αποτινάσσει αρκετά βάρη από πάνω της ενόψει του Μαρτίου.

Το Γιουβέντους ως ταμπέλα σου ανοίγει πολλές ποδοσφαιρικές πόρτες, πόσο μάλλον αν γεννήθηκες σε μια χώρα που ψάχνει ήρωες και τον Μωυσή που μπορεί να την οδηγήσει στη γη της επαγγελίας

Υπάρχει μπροστά μας ένας τελικός αξιοπρέπειας στο Μαυροβούνιο, με στόχο να αποφύγουμε τα μπαράζ παραμονής, όμως το σημαντικό είναι πως για μια φορά η ομάδα μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία. Ο πιο «δικός μας» από τους Λουξεμβούργιους, Σελίμοβιτς, βοήθησε με την αποβολή και το πέναλτι που έκανε αλλά σημασία έχει τι κάνεις εσύ.

Το πιο σπουδαίο του απογεύματος ήταν η παρουσία του Γρηγόρη Κάστανου που πήρε πάνω του το πέναλτι και έβαλε μετά και το νικητήριο. Αμφότερα από ενέργειες του Μάριου Ηλία. Το παιδί αυτό κλείνει 23 το Γενάρη και απέναντι στο Λουξεμβούργο κατέγραψε την 30η του συμμετοχή με τα χρώματα της Κύπρου. Για τα δεδομένα μας και το πόσο δύσκολα παίρνουν ευκαιρίες ταλέντα της γενιάς του, είναι μυθικό το νούμερο. Τον ρίξαμε μέσα να παίξει στα 17 του, ενώ από τα 16 εκτίμησε το ταλέντο του η Γιουβέντους και σε αυτήν ακόμα ανήκει αν και δεν έπαιξε πλην ελάχιστων περιπτώσεων με την πρώτη της ομάδα.

Αυτό το Γιουβέντους ως ταμπέλα σου ανοίγει πολλές ποδοσφαιρικές πόρτες, πόσο μάλλον αν γεννήθηκες σε μια χώρα που ψάχνει ήρωες και τον Μωυσή που μπορεί να την οδηγήσει στη γη της επαγγελίας. Αυτό όμως έχει και την άλλη όψη: αυτήν που το όνομα Γιούβε σου φορτώνεται στην πλάτη και αυξάνει τις προσδοκίες σε ύψη που δεν μπορείς να πιάσεις. Περιμένεις από τον Κάστανο να τα κάνει όλα και όταν αυτό δε συμβαίνει, έρχεται η κριτική και η αμφισβήτηση.

Δε θα κρυφτούμε: όλοι μας περιμέναμε πολύ περισσότερα από ένα παιδί που στο μυαλό μας τον τοποθετήσαμε ως τον απόλυτο ηγέτη μέσα στο γήπεδο. Ως τον παίκτη που θα ξεχώριζε. Κάθε φορά που τον βλέπαμε, νιώθαμε πως δε μας δικαίωνε. Όμως το σπουδαίο είναι να μάθεις να το αντέχεις. Να καταλάβεις πως σε κρίνουν πιο αυστηρά γιατί πιστεύουν πως έχεις πολλά να δώσεις. Τα ακούς όχι γιατί έχει κάποιος κάτι προσωπικά μαζί σου αλλά επειδή όσα μπορείς να κάνεις εσύ δεν μπορείς να τα περιμένεις από τους άλλους.

Ούτε στα 23 του, έγραψε 30 συμμετοχές και με δυο γκολ ξεκόλλησε το κάρο της Κύπρου από τη λάσπη. Μπράβο του και πάμε για το επόμενο!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Εθνική: Τελευταία Ενημέρωση

Ο Τσάρουλλα, αμέσως μετά το σουτ και δευτερόλεπτα πριν πανηγυρίσει την γκολάρα που έριξε στην Λιντς

Who is Tsaroulla?

Τώρα που μας συστήθηκε... ας τον γνωρίσουμε καλύτερα
Δημήτρης Βρουλλίδης
 |  ΕΘΝΙΚΗ