ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάπουτσος: «Τα λάθη εκθέτουν πρώτα τους διαιτητές»

Τόνισε πως δεν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός διαιτητών

Στην εκπομπή του ΡΙΚ «Γκολ και Θέαμα» ήταν καλεσμένος ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Γιώργος Πάπουτσος, ο οποίος μίλησε για την εισαγωγή του VAR στο ποδόσφαιρό μας, αλλά και τα λάθη των διαιτητών που παρατηρούνται.

Αναλυτικά:

Για το VAR: «Σίγουρα το VAR είναι ένα νέο εργαλείο που εφαρμόζεται για πρώτη φορά. Η ΚΟΠ δαπάνησε αρκετά για να μειώσει τα λάθη. Η διαιτησία παρουσιάζεται άπειρη, σίγουρα είναι το αρχικό στάδιο. Θα φανούν κι εδώ λάθη. Αν δεν ερμηνεύονται σωστά τα λάθη, η διαιτησία είναι δύο φορές εκτεθειμένη. Αν ένα λάθος διαπιστώνεται από όλους και δεν εφαρμόζεται βάση του κανονισμού, σίγουρα μένουν όλοι εκτεθειμένοι. Οφείλουν οι διαιτητές να είναι προσεκτικοί».

Για το αν υπάρχουν διαιτητές που δεν έτυχαν πλήρης εκπαίδευσης: «Δεν έχω τέτοιες πληροφορίες. Εκπαίδευση έτυχαν και οι πρωτοκλασάτοι αλλά και εξελίξιμοι νεαροί διαιτητές. Οφείλουν να κάνουν σωστή χρήση του VAR για να μην μένουν εκτεθειμένοι. Σίγουρα είναι οι πρώτοι που εκτίθενται και μετά η ΚΟΠ. Οφείλουν οι διαιτητές να δώσουν λύσεις. Ο αριθμός διαιτητών στην πρώτη κατηγορία δεν είναι επαρκής για να τελειώσουμε το πρωτάθλημα. Είναι 11 διαιτητές και κάποιοι νεαροί που βοηθούν. Προσωπικά πιστεύω πως θα έπρεπε να ήταν 16, θα είναι ένας επαρκής αριθμός. Βλέπουμε λάθη. Αν έχεις την ευχέρεια να επιλέγεις διαιτητές και δεν βάζεις τους ίδιους, δίνεις καλύτερη εικόνα, ξεκουράζονται οι διαιτητές και δεν ορίζονται συνεχώς».

Για την εισήγηση του προέδρου της ΑΕΛ για «τιμωρία των διαιτητών: «Αν ο διαιτητής γίνει επαγγελματίας και έχει εισόδημα σίγουρα να δεχτούμε τον θεσμό της τιμωρίας. Υπάρχει όμως ανέκαθεν με την μη συμμετοχή του διαιτητή για τρεις αγωνιστικές. Είναι θέμα σωστού ορισμού, αν τους αξιολογούν σωστά. Αν δεν ανταποκρίνονται… Η κυπριακή διαιτησία χρειάζεται βάθος ώστε να αξιοποιηθούν νέα ταλέντα. Υπάρχει μέλλον αλλά και απειρία στην διαιτησία. Χρειάζεται χρόνος».

Για το αν είναι αισιόδοξος: «Είμαι αισιόδοξος. Τα πράγματα θα βελτιωθούν. Αν βλέπω κάτι και δεν μπορώ να το ερμηνεύσω σωστά, τότε τίθεται θέμα ανικανότητας. Δεν γίνεται να έχει την δυνατότητα να αποφασίσει σωστά και να μην το κάνει. Δεν αρέσει σε κανένα αυτό. Έχουν την ευχέρεια και τον χρόνο να αποφασίσουν για το ορθό».

 

Διαιτησία: Τελευταία Ενημέρωση