ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο «πόλεμος» του VAR

Η κατάσταση έχει ξεφύγει και μόνο η ΚΟΠ μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα, εάν πραγματικά θέλει…

Ονησίφορος Σταύρου

Ονησίφορος Σταύρου

info@24sports.com.cy

Ένας νέος «πόλεμος» έχει ξεσπάσει στον χώρο της διαιτησίας. Ο «πόλεμος» του VAR. Και αυτό δεν είναι υπερβολή, αλλά μία πραγματικότητα του Κυπριακού ποδοσφαίρου.

Πραγματικά γίνεται χαμός και το πρόβλημα μεγαλώνει, παρά να διορθώνεται στο χώρο της διαιτησίας. Και η πικρή αλήθεια είναι αντί να αξιοποιήσουμε αυτό το πολύτιμο εργαλείο, μας βάζει δύσκολα.

Το μεγάλο λάθος έγινε από την ΚΟΠ, η οποία έτρεξε να το εφαρμόσει, χωρίς επί της ουσίας να είναι απόλυτα έτοιμη. Δεν γίνεται να διεξάγονται αγώνες, χωρίς την χρήση του VAR. Αυτό είναι σωστό και δεν βοηθά στην αξιοπιστία του ποδοσφαίρου.

Από την άλλη, οι διαιτητές έτυχαν εκπαίδευσης, αλλά φαίνεται ότι δεν ήταν ακόμα έτοιμοι. Άσε που αρκετοί από τους διαιτητές μας δεν ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση, με αποτέλεσμα να μην ορίζονται στο VAR.

Και πολύ σωστά δεν ορίζονται, αλλά μειώθηκε ο αριθμός των διαθέσιμος διαιτητών, όταν δεν μπορείς να ορίσεις κάποιους και δεν είναι τυχαίο που βλέπουμε συνέχεια τους ίδιους.

Αυτό είναι το ένα κομμάτι. Το άλλο είναι οι ομάδες και οι παράγοντες, οι οποίοι παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό τον «πόλεμο», με τον έντεχνο τρόπο που χειρίζονται τις καταστάσεις.

Επί της ουσίας, η κατάσταση έχει ξεφύγει και μόνο η ΚΟΠ μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα, εάν πραγματικά θέλει…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαιτησία: Τελευταία Ενημέρωση