ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

O μαύρος φάκελος των βομβών (pics)

Οι εγκληματικές ενέργειες σε διαιτητές

Μαρινέλλα Παναγιώτου

Οι «άρχοντες» των γηπέδων, έχουν γίνει δέκτες τρομοκρατικών-βομβιστικών επιθέσεων, αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, με την πιο πρόσφατη να είναι αυτή στο όχημα του διαιτητή, Ανδρέα Κωνσταντίνου, στις 17 Ιανουαρίου 2020.

Ευτυχώς, πέραν των υλικών ζημιών που προκαλούσαν οι εκρήξεις ή οι πυρκαγιές, ποτέ δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, είτε των ιδίων είτε άλλων προσώπων.

Λόγω και της θέσης τους στα της διαιτησίας, οι περισσότερες υποθέσεις, αν και έμειναν ανεξιχνίαστες, συνδέθηκαν άμεσα με τα ποδοσφαιρικά δρόμενα. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι τις περισσότερες επιθέσεις στην περιουσία του, δέχθηκε ο Λεόντιος Τράττος.

Χρονικό των βομβιστικών επιθέσεων σε διαιτητές:

Ιούνιος 2009: Τοποθετείται εκρηκτικός μηχανισμός στην οικία του Λεόντιου Τράττου, η οποία με την έκρηξή της προκαλεί υλικές ζημιές στο υποστατικό.

Οκτώβριος 2009: Στόχος βομβιστών το οίκημα του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου.

Νοέμβριος 2010: Ρίχνεται μολότοφ στο όχημα του διαιτητή, Αριστείδη Χρίστου, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από εστιατόριο στην Λεμεσό. Ο Χρίστου συνέτρωγε με τον τότε πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών, Γιώργο Πάπουτσο.

Σεπτέμβριος 2011: Νέα βομβιστική επίθεση στο οίκημα του Συνδέσμου Διαιτητών, με μολότοφ.

Απρίλιος 2012: Τοποθετείται εργοστασιακή κροτίδα στο αυτοκίνητο του βοηθού διαιτητή Ανδρέα Ανδρέου.

Φεβρουάριος 2014: Καταστρέφεται ολοσχερώς, μετά από έκρηξη, το όχημα του Λεόντιου Τράττου. Ήταν η δεύτερη βομβιστική επίθεση σε βάρος του διαιτητή.

Οκτώβριος 2014: Σημειώνεται τρίτη επίθεση στο οίκημα του Συνδέσμου Διαιτητών.

Ιανουάριος 2015: Τοποθετείται βόμβα στο πατρικό σπίτι του διαιτητή Θωμά Μούσκου, η έκρηξη της οποία προκαλεί ζημιές εντός και εκτός του υποστατικού.

Φεβρουάριος 2015: Στόχος βομβιστών και το όχημα της συζύγου του Βασίλη Δημητρίου. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές και σε σπίτια που βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση.

Μάρτιος 2015: Καταστρέφεται ξανά ολοσχερώς το όχημα του Λεόντιου Τράττου. Αυτή τη φορά, ήταν στόχος εμπρηστών.

Σεπτέμβριος 2016: Βόμβα στο αυτοκίνητο του Γιώργου Νικολάου.

Απρίλιος 2018: Τοποθετείται εκρηκτικός μηχανισμός έξω από την οικία του Κώστα Καπιτανή, στην Λάρνακα. Εκτελεί καθήκοντα παρατηρητή διαιτησίας.

Ιανουάριος 2020: Εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετείται στο όχημα του Ανδρέα Κωνσταντίνου. Το όχημα ήταν σταθμευμένο σε υπόστεγο γκαράζ του σπιτιού του, στην Λάρνακα.

Επιθέσεις, δέχθηκε και η «Μινέρβα», εταιρεία συμφερόντων του αποβιώσαντα προέδρου της ΚΟΠ, Κώστα Κουτσοκούμνη. Στόχος εμπρηστών ήταν και το 2017 ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, το όχημα του οποίου καταστράφηκε ολοσχερώς από την κακόβουλη φωτιά που τέθηκε από άγνωστους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαιτησία: Τελευταία Ενημέρωση

X