ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η προϋπόθεση για ξένους διαιτητές

Θα το δεχθούν αν θα είναι δίκαιο στο σύνδεσμο διαιτητών Κύπρου

Με αφορμή τα όσα έγιναν τις τελευταίες μέρες στο κεφάλαιο διαιτησία, αλλαγές ορισμών και συνάντηση διαιτητών με παράγοντες, άνοιξε και πάλι η συζήτηση για το αν θα έρθουν ξένοι ρεφ να σφυρίξουν στο πρωτάθλημά μας από την πρώτη αγωνιστική.

Οι Κύπριοι διαιτητές δεν επιθυμούν να πάνε να σφυρίξουνσε μικρότερες κατηγορίες

Η απόφαση για κάτι τέτοιο ανήκει στην ΚΟΠ, που ως γνωστό πέρσι τους έφερε στο δεύτερο μισό της περιόδου για επιλεγμένους αγώνες. Τα φετινά δεδομένα θέλουν τις πλείστες ομάδες να εκφράζουν δημόσια την εμπιστοσύνη τους προς τους Κύπριους διαιτητές ενώ επικαλούνται και το μεγάλο κόστος για την κάθοδο ξένων. Ομόνοια και Απόλλωνας έχουν εκφραστεί με διαφοροποιημένες θέσεις.

Όπως έχουμε καταγράψει και παλαιότερα, για δεχθούν οι διαιτητές μας να έρθουν πάλι ξένοι θα πρέπει να γίνει μέσω ανταλλαγής και όχι όπως πέρσι. Όπως έρχονται δηλαδή από άλλες χώρες εδώ, να πηγαίνουν και δικοί μας στο εξωτερικό. Για να καταστεί αυτό εφικτό θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με άλλες ομοσπονδίες. Όμως τίθεται ακόμα μια προϋπόθεση, αυτή της δίκαιης ανταλλαγής.

Δηλαδή, να είναι από πρωταθλήματα που θα δέχονται τους δικούς μας να σφυρίζουν στην ίδια κατηγορία που θα έρχονται. Για να το εξηγήσουμε, αν έρχονται από Πορτογαλία και Ιταλία όπως έγινε με Βερίσιμο και Ντι Μπέλο μοιάζει αδύνατο να δεχθούν δικούς μας σε Σέριε Α και Πριμέιρα. Δεν επιθυμούν να πάνε να σφυρίξουνσε μικρότερες κατηγορίες. Με χώρες τύπου Βοσνίας, Σλοβακίας, Τσεχίας και παρόμοιας κατηγορίας είναι σαφώς πιο εύκολα τα πράγματα.

*Περισσότερα για το θέμα στην έντυπη έκδοση της «Καθημερινής».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαιτησία: Τελευταία Ενημέρωση