

Χρήστος Ζαβός
Δεν είναι θέμα οικονομικό αφού λίγο πολύ οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι η ΚΟΠ, δεν ανήκει στην κατηγορία των οργανισμών ή εταιρειών του νησιού που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Αντιθέτως… θα έλεγε κανείς.
Οι διαδικασίες όμως πληρωμής διαιτητών και των δεδουλευμένων τους έχει από φέτος διαφοροποιηθεί μ’ αποτέλεσμα να φτάσουμε στα μέσα Νοεμβρίου και οι διαιτητές όλων των κατηγοριών όπως και οι παρατηρητές να μην έχουν βάλει ούτε γρόσι στην τσέπη τους.
Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, δεν τίθεται κανένα θέμα ούτε και η εν λόγω εξέλιξη προκαλεί προβλήματα στις σχέσεις των διαιτητών με την Ομοσπονδία. Σε καμία περίπτωση δεν θα δούμε απεργίες, ούτε και οι διαιτητές μας θα βγουν στους δρόμους διεκδικώντας τις οφειλές τους.
Βασικά το πρόβλημα παρατηρείται από την αλλαγή καταβολής των μισθών τους αφού τα προηγούμενα χρόνια αρμόδιος για την διαδικασία πληρωμών ήταν ο Σύνδεσμος των Διαιτητών ενώ από φέτος το θέμα χειρίζεται αποκλειστικά η Ομοσπονδία.
Η καθυστέρηση που παρατηρείται οφείλεται κυρίως στα διαδικαστικά με την τράπεζα και την επικαιροποίηση των στοιχείων που ζήτησαν από τους διαιτητές.
Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι εν λόγω διαδικασία έχει ολοκληρωθεί και τις επόμενες ημέρες οι διαιτητές όλων των κατηγοριών αλλά και οι παρατηρητές θα έχουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό τα λεφτά που τους αναλογούν ανάλογα με τα ματς που συμμετείχαν. Το κονδύλι αντιλαμβάνεται κανείς ότι θα ειναι πολύ μεγάλο αφού η εκκρεμότητα αφορά όπως αναφέραμε και πιο πάνω όλες τις κατηγορίες.