ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Advertisement

Επίθεση, Mr President…

Στο ψαχνό…

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Και γιατί διαμαρτύρεται, το Βέλγιο; Όρισε, ο Τράμπ, αλά Μουσολίνι, τους διαιτητές και μετά τους δεξιώθηκε;

Επισκέφθηκε όπως ο δικτάτορας Βιντέλα, τα αποδυτήρια του Βελγίου, πριν από το ματς με τις ΉΠΑ, κλείνοντας τους το μάτι για να καταλάβουν τι έχουν να πάθουν, σε περίπτωση που παίξουν για να κερδίσουν;

Σ’ αντίθεση, με τους ομοϊδεάτες του, κατά το παρελθόν, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, πολιτισμένα, πολιτισμένα, σήκωσε το τηλέφωνο, μια, δύο, τρεις φορές και είπε στο φιλαράκι του, Ινφαντίνο, να «σάσει την κουβέντα» όπως λέμε και εμείς στην Κύπρο.

Τι και αν αποβλήθηκε με βάση τους ποδοσφαιρικούς κανονισμούς ο Μπαλογκάν στο ματς με τους Βόσνιους… τι και αν η τιμωρία του προβλέπει να χάσει τον αγώνα με τους Βέλγους, ο «ειρηνοποιός» Ντόναλτ και το ελβετικό βαμπίρ, παραβιάζοντας κάθε ποδοσφαιρική έννοια, διευθέτησαν να παίξει κανονικά ο παίκτης.

Γιατί διαμαρτύρονται οι ποδοσφαιρόφιλοι, ανά τον πλανήτη, γιατί διάφορες περσόνες του χώρου (βλέπε Κλοπ) γκρινιάζουν και αναφέρονται σε καταστρατήγηση κανονισμών, μάλλον δεν λένε να καταλάβουν την ισχύ, του προέδρου και του αρλεκίνου του.

Δεν κατανοούν κιόλας, ότι η εξέλιξη αυτή, είναι ένα ακόμη επεισόδιο της παρωδίας που στήθηκε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Μετά τις ανακρίσεις «ανεπιθύμητων» επισκεπτών, κυρίως από Ασία και Αφρική, τον αποκλεισμό διαιτητή ελέω της καταγωγής του, τις εξευτελιστικές δοκιμασίες που επέβαλαν οι διοργανωτές κυρίως στην ομάδα του Ιράν, τις διαιτησίες αγώνων που προστάτεψαν την διοργάνωση και το μάρκετινγκ της, ήρθε και η στιγμή, ν’ ανατραπεί απόφαση που πάρθηκε μέσα στο γήπεδο, από πολιτικό πρόσωπο και δη τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Με την φόρα, που έχει πάρει, έχοντας τον yes man, Ινφαντίνο, στο πλευρό του, δεν αποκλείεται αν το Βέλγιο, συνεχίσει να γκρινιάζει, να του επιβάλει δασμούς, να το διώξει από το ΝΑΤΟ, να μεταφέρει την πρωτεύουσα της Συμμαχίας από τις Βρυξέλλες στο Λος Άντζελες και γενικώς να το υποβαθμίσει στον παγκόσμιο διπλωματικό χάρτη.

Ν’ ακούς Βέλγιο και να σκέφτεσαι το Νότιο Σουδάν. Να διαθέτει τόση διπλωματική ισχύ, όσο τα νησιά Τουβαλού και Ναούρου.

Άμα κιόλας κάνει καμιά κοτσάνα η παρέα του Λουκάκου και αφήσουν εκτός τα «αμερικανάκια» που γιορτάζουν κιόλας φέτος, 250 χρόνια ιστορίας, τότε μην σου φανεί παράξενο να τεθούν σε συναγερμό οι βάσεις, ανά την ήπειρο.

Από την γειτονική Γερμανία, έως και δυτικά από Αγγλία ή και νότια από Ισπανία… μήπως και συνετιστούν οι συμπατριώτες του «Τεντέν».

Ενημερωτικά, επόμενος αντίπαλος στην φάση των «8», ο νικητής του ζευγαριού Πορτογαλία- Ισπανία.

Επίθεση Mr President. Ποιος το χέζει το soccer…

Μουντιάλ 2026: Τελευταία Ενημέρωση