ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

«Ένας από τους πατέρες της Νέας Σαλαμίνας και της επανάστασης του 1948»

Ανακοίνωση από τους Red Rebels

24sports team

info@24sports.com.cy

Ανακοίνωση από τους Red Rebels με αφορμή την επέτειο θανάτου του Νική Γεωργίου.

Αναλυτικά:

«Σαν σήμερα το 2003 μας αποχαιρέτησε για τελευταία φορά ο Νικής Γεωργίου.

Ο Νικής Γεωργίου αποτελεί ένας από τους πατέρες της Νέας Σαλαμίνας Αμμοχώστου και της επανάστασης του 1948. Κάτω από την επίδραση του πολιτικού κλίματος της εποχής εκείνης, τόσο ο ΓΣΕ όσο και η Ανόρθωση άρχισαν να επιβάλλουν περιορισμούς στην εισδοχή μελών, ή αρνούνταν την προώθηση ποδοσφαιριστών με βάση των αριστερών φρονημάτων τους. Από τις αρχές του 1947 μια μερίδα προοδευτικών παραγόντων της Αμμοχώστου που βρίσκονταν εντός και εκτός του ΓΣΕ και της Ανόρθωσης, θεωρούσαν ότι υπήρχε εύπορο έδαφος για τη δημιουργία ενός νέου σωματείου στην πιο προοδευτική πόλη του νησιού και έτσι γεννήθηκε η λαμπρότερη ιδέα στον αθλητισμό της Κύπρου.

Απέναντι στους περιορισμούς που επιβάλλονταν, οραματίστηκαν ένα σωματείο το οποίο θα ήταν μακριά από πολιτικές διακρίσεις και θα αγκάλιαζε όλα τα λαϊκά στρώματα της Αμμοχώστου, με στόχο την εξάπλωση του αθλητισμού.

Ο Νικής ήταν παρών στην επταμελή σύσκεψη της 14ης Φεβρουαρίου του 1948 όπου πάρθηκε η τελική απόφαση για ίδρυση του νέου αθλητικού και πνευματικού σωματείου, Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου. Επίσης, συμμετείχε στην ιδρυτική συνέλευση του σωματείου μας την 7η Μαρτίου 1948.

Εκτός απ’ όλα αυτά που πρόσφερε στο σωματείο μας και στον αθλητισμό του τόπου, συμμετείχε και στους πρώτους επίσημους αγώνες στίβου που έλαβε μέρος η Νέα Σαλαμίνα (Διασωματειακούς αγώνες της 25ης Μαρτίου 1948) στο Στάδιο ΓΣΕ.

Καλό αντάμωμα Δάσκαλε.

Υ.Γ: Σήμερα θα γιόρταζε τα γενέθλια του ο δικός μας Λευτέρης Ελευθερίου. Ελπίζουμε να σε καλά εκεί ψηλά ρε μπαγάσα.
Υ.Γ1: Ραντεβού το Σάββατο στο σωματείο απ τις 12:00. Συνεχίζουμε τα ωραία μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση